Σκύλος απορρόφησε κεραυνό και πέθανε σώζοντας ορειβάτες [Video]

“Η καταιγίδα ξεκίνησε ξαφνικά από το πουθενά καθώς κατεβαίναμε από το βουνό”, είπε η Mary “Δεν ξέραμε που να κρυφτούμε”

Από κείνο το σημείο και μετά οι αναμνήσεις θολώνουν.

“Το μόνο που θυμάμαι είναι ένα φως.. ένα πολύ έντονο φως που χτύπησε στο έδαφος και μετά έπεσα κάτω. Σηκώθηκα και οι άλλοι ήταν πεσμένοι στο έδαφος, ούρλιαζαν και έκλαιγαν”,είπε ο αρραβωνιαστικός της Mary ,Will Chandler.

Ο Jonathan φρόντιζε το σκύλο του όταν χτύπησε η καταιγίδα.

“Έλεγα στο σκύλο μου να πηδήξει προς το μέρος μου και το επόμενο που θυμάμαι όταν ξύπνησα ήταν ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια και τα πόδια μου”είπε.

Χρειάστηκε μερικά λεπτά μέχρι να συνέλθει και μετά άρχισε να ψάχνει τον Ράμπο.

“Κοίταξα γύρω μου και τον είδα πεσμένο,,μόλις είχε πεθάνει”

Οι υπόλοιποι πεζοπόροι  έσπευσαν να βοηθήσουν τον Hardman που αιμορραγούσε. Έπρεπε να κατέβουν το βουνό αφού τα ελικόπτερα διάσωσης δεν μπορούσαν να πετάξουν εκεί λόγω της καταιγίδας.

“Δεν πρόκειται να έφευγα χωρίς το σκύλο μου και ένας πεζοπόρος προσπάθησε να τον μεταφέρει αλλά ήταν 32 κιλά. Τον έβλεπα που προσπαθούσε να μεταφέρει τον Ράμπο στους ώμους του”,είπε.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ο σκύλος έπρεπε να μείνει πίσω  για να μεταφερθούν οι τραυματίες στα ασθενοφόρα.

 Ο Matt Dayer ήταν πιο κάτω  στο βουνό  και δεν τραυματίστηκε από τον κεραυνό. .

Οι υπόλοιποι μπορούσαν να περπατήσουν μέχρι τους διασώστες για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η Mary είχε μώλωπες και γρατζουνιές στα πλευρά και ένα τεράστιο σκίσιμο στο μέτωπο που χρειάστηκε πάνω από  40 ράμματα. Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από τον κεραυνό όταν έσκασε στο έδαφος και στα πόδια της.

O Will Chandler  έχει μώλωπες σε όλο το πρόσωπό του  από χτύπημα σε βράχο.

Οι γιατροί αργότερα διαπίστωσαν ότι ο Jonathan Hardman χτυπήθηκε άμεσα από τον κεραυνό. Έχει εκδορές και τραύματα σε όλο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένου ενός τραύματος από το χτύπημα του κεραυνού.

“Οι γιατροί μου μου είπαν ότι  ο Ράμπο μοιράστηκε το ηλεκτρικό φορτίο μαζί μου, επειδή ήταν δίπλα μου”, είπε. “Ήταν ακριβώς πλάι μου. Αν δεν ήταν αυτός μπορεί όλη η δύναμη του κεραυνού να έπεφτε μόνο στο σώμα μου”

 

 

Πηγή: 9news.com