Παρασημοφορείται μετά θάνατον η Ντιζέλ, το λυκόσκυλο που σκοτώθηκε στο Σεντ Ντενί

Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε σε μια αστυνομική επιχείρηση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι θα παρασημοφορηθεί μετά θάνατον για το «θάρρος» της, ανακοίνωσε σήμερα μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Η Ντίζελ, που ήταν βελγικός ποιμενικός, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε οργανώσει τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο θάνατός της προκάλεσε ένα κύμα συγκίνησης στο Twitter και σχολιάστηκε μέσω της ετικέτας #JeSuisChien.

Το επτάχρονο Μαλινουά άνηκε στην αντιτρομοκρατική ομάδα Raid της γαλλικής αστυνομίας και είχε πάρει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις, έχοντας παρασημοφορηθεί για τη δράση της.

Τα Μαλινουά ή αλλιώς «βέλγικα λυκόσκυλα» είναι μια ποικιλία της φυλής των «γερμανικών ποιμενικών», με πιο μικρό μέγεθος όμως, γεγονός που τα κάνει πιο ευέλικτα, ικανά να μπουν σε στενούς χώρους και άρα πιο αποτελεσματικά.

Ο εξοπλισμός τους -που φτάνει σε αξία τις 80.000 ευρώ- περιλαμβάνει και θερμικές κάμερες που μεταβιβάζουν την εικόνα στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Ντίζελ στο διαμέρισμα των τρομοκρατών, στο Παρίσι, πέφτοντας νεκρή κατά την ανταλλαγή πυρών: να στείλει εικόνα, ώστε οι αστυνομικοί να ξέρουν πόσοι κρύβονταν εκεί.

Η Ντίζελ θα τιμηθεί με το παράσημο Ντίκιν, την υψηλότερη διάκριση για τα ζώα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική οργάνωση Λαϊκό Ιατρικό Κέντρο για τα Άρρωστα Ζώα (PDSA).

Το παράσημο Ντίκιν, που απονέμεται από το 1943, έχει δοθεί μεταξύ άλλων στα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα πίσω από τις εχθρικές γραμμές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στα σκυλιά των ενόπλων δυνάμεων που εντόπιζαν τις βόμβες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Με το παράσημο Ντίκιν «αναγνωρίζεται η αξιοσημείωτη αίσθηση του καθήκοντος» στο πεδίο των μαχών και η Ντίζελ το δικαιούται ανεπιφύλακτα, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του PDSA, Ίαν Μακλάφλιν.

koolnews.gr

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube