Κατερίνη: Ευθανασία σε αδέσποτα σκυλιά πρότεινε ο αντιδήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα για : Κατερίνη 


 Σύσκεψη  για τα αδέσποτα ζώα και το κυνοκομείο στο Δημαρχείο Κατερίνης (Αναζητούνται φιλόζωοι για να υιοθετήσουν σκυλιά που κινδυνεύουν με ευθανασία)

Την 1/7/2015  το μεσημέρι στις 3:00 συνεδρίασε η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βαϊνά και με την συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας.Κατερίνη 2

Ο κ. Βαϊνάς ενημέρωσε τα σωματεία για την πρόθεση του Δήμου Κατερίνης να απομακρύνει τόσο από την Παραλία αλλά και από την Κατερίνη τα σκυλιά που μαζεύονται σε αγέλες και είναι επικίνδυνα για τον κόσμο.

Όπως είπε ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει την σίτιση και την ιατρική φροντίδα των αδέσποτων αν οι φιλόζωοι μπορέσουν να βρουν χώρους όπου τα σκυλιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αναλάβει και τις εργασίες όπου και αν χρειαστούν για περίφραξη και βελτίωση αυτών των χώρων.

Αντιδήμαρχος ΚατερίνηςΤο θέμα όμως που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της επιτροπής ήταν η πρόταση του κ. Βαϊνά εφόσον δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση, της ευθανασίας των σκυλιών που βρίσκονται ήδη μέσα στο κυνοκομείο.

Όπως είπε, τα σκυλιά πρέπει να βγουν από το κυνοκομείο, αλλά όλα είναι ή επιθετικά, ή άρρωστα, ή γέρικα.

Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία κατά την οποία τα σκυλιά αυτά θα φωτογραφηθούν, θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με τα στοιχεία τους (ηλικία-ιατρικό ιστορικό) και στη συνέχεια θα απευθυνθεί ο Δήμος Κατερίνης στα φιλοζωικά σωματεία και σε όποιον φιλόζωο το επιθυμεί για να υιοθετήσουν τα συγκεκριμένα σκυλιά.

Όσα σκυλιά δεν υιοθετηθούν τελικά, θα θανατωθούν με την μέθοδο της ευθανασίας…

 

 

Πηγή:pierikialithia