Αμαλιάδα : Νέα μαζική δηλητηρίαση με φόλες, 7 σκυλιά νεκρά έως τώρα .

Νέο κρούσμα δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων καταγράφεται στην Αμαλιάδα.

Το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι χρησιμοποιώντας δηλητηριώδες σκεύασμα κατάφεραν να σκοτώσουν τουλάχιστον εφτά σκυλιά. Για το περιστατικό  που συνέβη στην περιοχή της Αγίας Άννας, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η ομάδα φιλόζωων της Αμαλιάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα Σάββατο 27-6-15 οι κάτοικοι της Αγ. Άννας αντίκρυσαν ΕΠΤΑ (7) αδέσποτα σκυλιά νεκρά απο πολύ ισχυρά δηλητήρια. Κάλεσαν την Αστυνομία όπου και έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη. Όπως ο νόμος ορίζει, τα νεκρά ζώα πήραν, οι υπηρεσίες του Δ. Αμαλιάδας για την νεκροψία και σύνταξη πορίσματος θανάτου το οποίο θα συνοδεύει τη δικογραφία.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η χρήση ποντικοφαρμάκων, φυτοφαρμάκων ή άλλων τοξικών ουσίων απαγορεύεται ρητά σε δημόσιους χώρους καθώς ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Συνιστούμε να ενημερωθείτε από τον Δήμο ,το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί για την προστασία των κατοίκων και των κατοικίδιων τους.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία μας προέτρεψε να τοιχοκολλήσουμε στην περιοχή την παραπάνω ανακοίνωση, διότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πως τα δηλητήρια παραμένουν ενεργά και μεταφέρονται μέσα στα σπίτια μας.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ”.

Διαβάστε περισσότερα για : Αμαλιάδα 

Πηγή: ilialive.gr