Για 13 χρόνια ο Bolinha ζούσε αδέσποτος και παθολογικά παχύσαρκος

Βραζιλία :

Όταν ήταν κουτάβι, ο Bolinha εγκαταλείφθηκε σε ένα βενζινάδικο κατά μήκος ενός αγροτικού δρόμου της Βραζιλίας. Για 13 χρόνια ο Bolinha ζούσε ως αδέσποτο.

Για να βρει φαγητό πήγαινε σε μια καφετέρια ενός βενζινάδικου όπου τρεφόταν με ότι του έδιναν οι υπάλληλοι αλλά και οι οδηγοί που σταματούσαν για να εφοδιαστούν με βενζίνη.

Όταν ο Bolinha ενηλικιώθηκε ήταν πλέον ένας παθολογικά παχύσαρκος σκύλος. Ζύγιζε 36 κιλά, είχε προβλήματα με την αναπνοή του και δυσκολεύονταν να κινήσει το σώμα του.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που τον έβλεπαν του φέρονταν περισσότερο σαν ένα ανέκδοτο, παρά σαν ένα ζωντανό πλάσμα που χρειάζονταν άμεση φροντίδα.

Για 13 χρόνια ο Bolinha ζούσε αδέσποτος και παθολογικά παχύσαρκος

Αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας ήρωας μπήκε στη ζωή του Bolinha και άλλαξε τα πάντα.

Ένας ευγενικός άνθρωπος από μια κοντινή πόλη που έμαθε την ιστορία του, ταξίδεψε μέχρι το βενζινάδικο και βρήκε τον σκύλο ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια και μπάζα. Ο διασώστης του τον μετέφερε αμέσως σε μια οργάνωση προστασίας ζώων.

Εκεί οι άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης έκαναν ότι μπορούσαν για να προσφέρουν στον Bolinha την αγάπη και τη στοργή που πάντα ήθελε, αλλά και την ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν απεγνωσμένα. Στο καταφύγιο έκανε και το πρώτο του μπάνιο. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό τον έκανε τρομερά ευτυχισμένο!

Η ομάδα διάσωσης στη συνέχεια ξεκίνησε στον Bolihna μια θεραπευτική αγωγή που περιελάμβανε περπάτημα σε διάδρομο με νερό που ανακούφιζε το άγχος του αλλά και τους πόνους των αρθρώσεων του.

Ο Bolinha ξεκίνησε και αυστηρή δίαιτα για να χάσει το επιπλέον βάρος. Αλλά ότι δεν του έδιναν σε τρόφιμα, του το έδιναν σε αγκαλιές και φιλιά!

Η πρόοδος ήταν αργή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η ηλικία αλλά και τα παθολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Bolihna. Αλλά, έστω και έτσι, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Αργά αλλά σταθερά, ο Bolinha άρχισε να χάνει το επιπλέον βάρος.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Bolinha έχει χάσει πάνω από 13 κιλά και βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει ένας φυσιολογικός σκύλος.

Οι σωτήρες του Bolinha προσπαθούν σήμερα να τον βοηθήσουν να χάσει άλλα 7 κιλά. Είναι πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα ο δύστυχος σκύλος θα έχει φτάσει στο φυσιολογικό του βάρος.

Δεν είναι πολύ χαριτωμένος;

 

Πηγή:dinfo.gr