Κρήτη : Έκκληση για σκυλάκι που παράτησαν στα χιόνια

Σε ορεινή περιοχή στα Ζένια Λασιθίου Κρήτης η Αντιγόνη Μαλατέστα εντόπισε τυχαία το αρσενικό σκυλάκι που βλέπετε εγκαταλελειμμένο στην άκρη του δρόμου να υποφέρει μέσα στα χιόνια και το κρύο.

Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κακοποίησης που βιώνει αυτό το πλάσμα εξαιτίας της ασυνειδησίας του άγνωστου «ιδιοκτήτη» του κι αν δεν απομακρυνθεί άμεσα από κει είναι βέβαιο ότι δεν θα αντέξει το κρύο και θα πεθάνει αβοήθητο.

Όπως αναφέρει η Αντιγόνη Μαλατέστα η άκρη της αλυσίδα με την οποία είχαν δέσει το σκυλί είχε κολλήσει πάνω σε μια ράγα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών με αποτέλεσμα το δύστυχο ζώο να έχει περιορισμένες κινήσεις που δεν του επέτρεπαν ούτε να μπει στο σπιτάκι του.  Αλλά ακόμα κι αν μπορούσε δεν θα προστατευόταν από το δριμύ ψύχος αφού το στρωσίδι που υπήρχε μέσα στο σπιτάκι ήταν κι αυτό βρεγμένο.  Το νερό στο μπολάκι του είχε παγώσει, ενώ οι λίγες κροκέτες που είχε στη διάθεση του να φάει ήταν καλυμμένες από  χιόνι.

Η Αντιγόνη Μαλατέστα ξεκόλλησε την αλυσίδα για να μπορεί το ζώο τουλάχιστον να κινείται περισσότερο, του έβαλε νερό και του έδωσε τις μουλιασμένες κροκέτες, τις οποίες έφαγε με λαιμαργία.

Αύριο φεύγει από την Κρήτη όπου πέρασε την Πρωτοχρονιά και γι’ αυτό απευθύνει έκκληση τόσο στους φιλοζωικούς συλλόγους της Κρήτης όσο και στους ενεργούς φιλόζωους του νησιού να βοηθήσουν το ζώο ώστε να απομακρυνθεί από εκεί διότι είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει να ζει κάτω από αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα πεθάνει.

Μιλώντας στις Ιστορίες Αδέσποτων η Αντιγόνη Μαλατέστα ανέφερε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει το σκυλάκι στο σπίτι της στην Αθήνα καθώς ήδη φροντίζει 15 αδέσποτα ζώα. «Νιώθω να έχω δεμένα τα χέρια μου. Φιλοξενούμαι στην Κρήτη και εξαρτώμαι απόλυτα από άλλους. Κάνω έκκληση για τη σωτηρία του σκύλου που κακοποιείται αυτή τη στιγμή αφού ζει στο πουθενά μέσα στα χιόνια».

Όποιος μπορεί να βοηθήσει αυτό το δύστυχο πλάσμα πριν να είναι αργά ας επικοινωνήσει με την Αντιγόνη Μαλατέστα μέσω facebook, ή μέσω της σελίδας Ag.Nikolaos crete -Rescue .

candia.news

Ακολουθήστε μας:@AllaboutDog στο

Twitter|Facebook|Google|Pinterest|Instagram|LinkedIn|YouTube