Μια ιστορία αγάπης στο Βουνό των Σκύλων [Video/Radio/Photos]

Οι τοίχοι στο εσωτερικό στο εκκλησάκι των σκύλων στο βουνό είναι γεμάτοι με χιλιάδες σημειώσεις, κάρτες και φωτογραφίες με αφιερώσεις σε κατοικίδια ζώα που αγαπήθηκαν και έφυγαν.

The walls inside Dog Mountain's chapel are filled with thousands of notes, cards and photos, all heartfelt tributes to pets loved and lost.Carlton SooHoo/Courtesy of Dan Collison

Οι Stephen και η Gwen Huneck ,καλλιτέχνες από τη πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ (Η Πολιτεία των Πράσινων Βουνών) παντρεμένοι για 35 χρόνια. Ποτέ δεν είχαν παιδιά, αλλά είχαν πάντα τα σκυλιά για συντροφιά στη ζωή τους. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Stephen Huneck έμαθε από μόνος του να χαράζει το ξύλο. Φυσικά, το θέμα του ήταν σκυλιά – πάρα πολλά σκυλιά.

Ήταν επίσης ονειροπόλος. Ονειρευόταν την  ανέγερση μιας εκκλησίας για τα σκυλιά στo St.Johnsbury, Vt. “Θυμάμαι όταν η Γκουέν μου είπε πρώτη ότι πρόκειται να χτίσει  αυτό το εκκλησάκι του σκύλου,” είπε ο Jon Ide, ο αδελφός της,στους παραγωγούς Dan Collison και Elizabeth Meister. «Και σκέφτηκα,« Χαζομάρες, τα σκυλιά είναι υπέροχα αλλά πρέπει να έχετε να τρώτε»

Vermont artists Stephen and Gwen Huneck loved their dogs, including Sally, pictured here with them in 2003. Sally was the inspiration for many of Stephen's carvings and best-selling children's books.

Ο Stephen και η  Gwen Huneck αγαπάνε τα σκυλιά τους , όπως και τη Sally στη φωτογραφία αυτή του 2003.

Η Sally ήταν η έμπνευση για πολλά από τα γλυπτά του Stephen και για τα best seller παιδικά βιβλία του.

Οι παραγωγοί Dan Collison και Elizabeth Meister ακολούθησαν την ιστορία και το όνειρο των Hunecks στη ραδιοφωνική εκπομπή : Dog Mountain: A Love Story.(Μια ιστορία αγάπης στο Βουνό των Σκύλων)

Οι Hunecks έκαναν οικονομικές θυσίες για 3 περίπου χρόνια για να χτιστεί το εκκλησάκι τους στη βουνοκορφή των 150 στρεμμάτων.

“Οραματίστηκαν το Βουνό των Σκύλων ως ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να έρχονται και να απολαμβάνουν το μέρος και τον χρόνο τους άνθρωποι μαζί με τα κατοικίδια ζώα τους, ακόμα και εκείνοι που τα σκυλιά τους είχαν πεθάνει μπορούσαν να βρούν παρηγοριά αφήνοντας σημειώσεις, μικρές εικόνες, φωτογραφίες και αναμνήσεις από τους πιστούς φίλους που αγάπησαν και έχασαν”λέει ο Ide.

Το εκκλησάκι μικρό, λευκό με καμπαναριό και βιτρό παράθυρα γεμίζει γρήγορα με χιλιάδες σημειώσεις από ανθρώπους με μηνύματα για τα αγαπημένα τους κατοικίδια  ενώ το χώρο στολίζουν τα ξύλινα γλυπτά του Stephen. “Αυτό το εκκλησάκι ήταν η μεγαλύτερη δουλειά μου και το πιο προσωπικό έργο τέχνης”,είπε ο Stephen και πραγματικά είναι ένα αριστούργημα,” λέει ο Ide.

Thousands of notes paying tribute to bygone pets line the walls of Dog Mountain's chapel.Χιλιάδες σημειώσεις με αφιερώσεις σε αγαπημένα ζώα στους τοίχους της εκκλησίας του Βουνού των Σκύλων.

Οι Hunecks  πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

 Το ζευγάρι πάλευε για να κρατήσει το μέρος και η Gwen πέθανε το 2013.  Σήμερα ο αδερφός της , Ide, είναι υπεύθυνος για το Βουνό Των Σκύλων. Ο ίδιος θεωρεί ότι “είναι ένα σχεδόν σημείο τιμής για τον σκύλο και κάνουμε ότι μπορούμε να επιβιώσει το μέρος”, λέει, “είναι πηγή θεραπείας και χαράς ο τόπος”. Μπορείτε να ακούσετε όλη την ιστορία από το  Long Haul Productions , και στο  longhaulpro.org. θα δείτε φωτογραφίες και λεπτομέρειες.

Το Βουνό των Σκύλων είναι πράγματι ο παράδεισος των σκύλων: τα λουριά είναι προαιρετικά,μονοπάτια και μικρές λίμνες για κολύμπι πάνω στο καταπράσινο βουνό.

Το παρεκκλήσι, σχεδιάστηκε στο στύλ της περιοχής του 1810 και είναι ένα μικρό κόσμημα σε αυτή την περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

BINTEO

Το Βουνό των Σκύλων

 

Via:  npr.org