Σκύλος από την Κύπρο εγκαταλειμμένος στη Σκωτία σε τραγική κατάσταση [Photo]

Διαβάστε σχετικά: microchip, εγκατάλειψη


Σε τραγική κατάσταση εντοπίστηκε στη Σκωτία, ο σκύλος ράτσας Shar-Pei, που βλέπετε στη φωτογραφία, ο οποίος φέρει κυπριακό microchip.

Σκύλος από την Κύπρο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένος στη Σκωτία σε τραγική κατάσταση (Φωτογραφίες)

Διαβάστε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες για την απάνθρωπη μεταχείριση που έτυχε από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι αναζητούνται από τις τοπικές αρχές.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, 8 Μαΐου, όταν οι αρχές στο Uddingston της Σκωτίας, εντόπισαν εγκαταλειμμένο και σε τραγική κατάσταση το ταλαιπωρημένο τετράποδο. Ο «συμπατριώτης» σκύλος μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο Lanarkshire Animal, στο Χάμιλτον, καθώς ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και έχρηζε άμεσης βοήθειας από ειδικούς.

sharpei2

Ο επιθεωρητής του κέντρου, Kerry Frie, ήταν απόλυτα κατατοπιστικός σε σχετικές δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ο σκύλος είναι ισχνός και αδύναμος, δεν μπορεί να περπατήσει για πολύ χωρίς να καταρρεύσει. Έχει μολύνσεις στα μάτια και στα αυτιά».

Για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι ο σκύλος ταξίδεψε από Κύπρο μέχρι να αφεθεί στο έλεος του Θεού στη Σκωτία. «Έχει ένα Microchip το οποίο προέρχεται από την Κύπρο, αλλά δεν έχει καταχωρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους ιδιοκτήτες του», δήλωσε ο Kerry Frie, καλώντας παράλληλα οποιοδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των ιδιοκτητών του σκύλου, να ενημερώσει άμεσα την τοπική Γραμμή Ζώων, στο τηλέφωνο 03000 999 999.sharpei3

Ο σκύλος είναι στειρωμένος και εκτιμάται ότι είναι περίπου 8 χρονών. Πλέον βρίσκεται σε πολύ πιο ασφαλή χέρια, από τα χέρια του προηγούμενου του «αφεντικού», που τον εγκατέλειψε στη μέση του πουθενά. Ο γλυκύτατος Shar-Pei, ακούει πλέον στο όνομα «Otis» και λαμβάνει αγάπη και φροντίδα (που φαίνεται ότι του έλειψαν για πάρα πολλές μέρες) στο κέντρο Lanarkshire Animal.

Πληροφορίεςmotherwelltimes, eveningtimes