Σκύλος γίνεται χέρια και πόδια για τη κηδεμόνα του.[Video]

Ο Griffin, ένα αξιολάτρευτο Golden Retriever, θα έκανε τα πάντα για την ανάπηρη κηδεμόνα του, Clare Syversten. Από το να γεμίζει το πλυντήριο πιάτων και να πατάει τα κουμπιά για να διασχίσουν το δρόμο, μέχρι το να πατάει το καζανάκι, είναι όλα μέρος της καθημερινής δουλειάς για αυτό το πιστό κουτάβι.

Η, 26 ετών, γυναίκα από το Northolt της Αγγλίας, πάσχει από μια εκφυλιστική πάθηση του ιστού, γνωστό και ως σύνδρομο Ehlers Danlos. Λέει πως η παραμικρή κίνησή της μπορεί να προκαλέσει εξάρθρωση των αρθρώσεων  της. Ένιωθε αβοήθητη, μέχρι που τελικά βρήκε τον πιστό τετράποδο σύντροφό της.

Γνώρισε τον Griffin μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με την ονομασία «Canine Partners», η οποία φέρνει κοντά σκυλιά-συνοδούς με ανάπηρους ανθρώπους έτσι ώστε να κάνουν τη ζωή τους  ευκολότερη. Είναι αχώριστοι εδώ και σχεδόν δυο χρόνια.

Στο παρακάτω βίντεο, θα παρακολουθήσετε μια τυπική ημέρα της Syversten και του σκύλου της. Σε κάποιο σημείο, πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, όπου ο Griffin δίνει το πορτοφόλι της Syversten στον ταμείο και επίσης την βοηθάει να φτάσει τα αντικείμενα στα ψηλότερα ράφια.

Η Syversten, όταν μιλάει σχετικά με το σκύλο της, δίνει έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που έχει η παρουσία του στην ζωή της.

«Το να είσαι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, κάνει τους ανθρώπους να σε αγνοούν όταν περνάνε από δίπλα σου. Τώρα, έχω το Griffin. Θα ήμουν χαμένη χωρίς αυτόν. Κάνει τα πάντα να δείχνουν όμορφα» λέει, σκουπίζοντας τα δάκρυα από το πρόσωπο της.

 

 

Via