Συνοδευόμενος σκύλος έπεσε σε απόκρυμνα βράχια,από κει στη θάλασσα και σώθηκε από Λιμενικό και Πυροσβεστική.
Το περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής περιγράφει ο λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος:
“Ακόμη μία ημέρα χαράς μου προσέφεραν οι συνάδελφοι. Έληξε αισίως η επιχείρηση διάσωσης σκύλου, ο οποίος διέφυγε της προσοχής της συνοδού του,έπεσε σε απόκρημνη περιοχή του δρόμου Αρβανιτιά-Καραθώνας. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, ζητήθηκε η συνδρομή των συναδέλφων της Π.Υ. η οποία και κατέφθασε στο σημείο, αλλά ήταν αδύνατη η διάσωσή του από εκεί.”
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού της Υπηρεσίας μας εντόπισε το ζώο αλλά ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση λόγω του σκότους, αλλά και του μικρού βάθους των νερών. Ζητήθηκε η συνδρομή μικρού αλιευτικού σκάφους το οποίο άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο οι συνάδελφοι του πλωτού περιπολικού κατάφεραν και προσέγγισαν το ζώο και προσκαλώντας το αυτό έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε προς αυτό.
Η επιχείρηση στήθηκε από το Λιμενικό (Λιμεναρχείο Ναυπλίου), και τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επί 2.30 ώρες 17 άτομα (6 λιμενικοί από ξηράς, 5 λιμενικοί από τη θάλασσα, 3 πυροσβέστες και 3 ιδιώτες) προσπαθούσαν να σώσουν το τετράποδο.
Περί ώρα 23.14 κατάφεραν να το περισυλλέξουν, το τοποθέτησαν σε κουβέρτα και το μετάφεραν στο λιμάνι, όπου το παρέλαβε η συνοδός του προκειμένου να μεταφερθεί για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα λόγω του τραυματισμού του.
“Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την ευαισθησία που επέδειξαν και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Μιχαϊλίδη, τον κ Δρακάκη και την κα Γκρίντζαλη για την βοήθεια τους.”
Το εντυπωσιακό είναι ότι το ζώο αντιλήφθηκε το κάλεσμα των λιμενικών από σκάφος του Λιμενικού και έπεσε στη θάλασσα για να κολυμπήσει μέχρι το σκάφος για να το σώσουν !
Πηγή:anagnostis.org