Διαμαρτυρία για τη κακοποίηση ζώων – Κύπρος [Video]

Λευκωσία / Κύπρος

Δυνατό “μήνυμα” έστειλαν ομάδες ζωόφιλων στη Κύπρο χθές το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Διαμαρτυρία Κύπρος

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η πρόσφατη εγκατάλειψη 17 σκύλων, οι οποίοι αφέθηκαν να πεθάνουν από ασιτία από τον ιδιοκτήτη υποστατικού φύλαξης σκύλων,σύμφωνα με το must.

Επίσης το απανωτό μαχαίρωμα σκύλου από άλλο άτομο και οι καθημερινές εγκαταλείψεις νεογέννητων γάτων και σκύλων από ασυνείδητους έχουν φθάσει στο αποκορύφωμα.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Oι  ζωόφιλοι υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η κυπριακή κυβέρνηση μπροστά σε αυτήν την κατάσταση είναι παντελώς αδιάφορη.

Με την κινητοποίηση ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων κακοποιούν ή εγκαταλείπουν ζώα, την εφαρμογή προγραμμάτων δωρεάν στείρωσης αδέσποτων, τη δημιουργία Αστυνομίας Προστασίας Ζώων και τη δημιουργία Υπηρεσίας Ελέγχου και Προστασίας Ζώων.Διαμαρτυρία Κύπρος (5)

Φιλόζωοι, αλυσοδεμένοι άνθρωποι, άνθρωποι μέσα σε αίματα, έβαλαν τον εαυτό τους στην θέση κακοποιημένων ζώων και μας μετάφεραν εικόνες κακοποιημένων ζώων, ενώ ορισμένοι από τους διοργανωτές  μπήκαν μέσα σε κλουβιά δείχνοντας μας πως ενα ζώό κακοποιείται ακόμη και κλεισμένο μέσα σε κλουβί ή ζωολογικό κήπο, περιγράφει το tothemaonlineΔιαμαρτυρία Κύπρος (3)

Έπεσαν στο οδόστρωμα και περιέγραψαν με πράξεις όλα όσα βιώνουν τα ζώα, τονίζοντας πως και αυτά γεννιούνται, έχοντας ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Να σημειωθεί πως αν και αρχικά είχε μεταδωθεί από tothemaonline ότι δεν αναμενόταν να δοθεί οποιοδήποτε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  καθώς μέσα από την διαμαρτυρία αυτή, υπενθυμίζεται στους αρμόδιους, το ήδη υπάρχων υπόμνημα με προτάσεις που έχουν δοθεί για ψήφισμα και οι όποιες όμως δεν έχουν εφαρμοστεί. Τελικά οι φιλόζωοι παρέδωσαν ψήφισμα(δείτε παρακάτω) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαμαρτυρία Κύπρος (2)

Διαμαρτυρία Κύπρος Υπόμνημα

Πηγές: must.com.cy ,tothemaonline.com,Facebook