Δηλητηριασμένα σκυλιά και καταγγελίες κακού χειρισμού.Crufts έκθεση σκύλων σε κρίση;

 

_81485254_81483035Ένας πρωταθλητής σκύλος πεθαίνει από ύποπτη  δηλητηρίαση μετά τη διάκριση του σαν κορυφαίο σκυλί στο κόσμο.

Τώρα άλλο ένα σκυλί αναφέρεται ότι πέθανε και η διοργάνωση Crufts αντιμετωπίζει μαζική επίθεση κριτικής.

Βρίσκεται η διοργάνωση σε κρίση  ή μήπως το κοινό που αγαπά τα κατοικίδια καταλαβαίνει πραγματικά το κόσμο του διαγωνισμού των σκύλων; 

O Jagger, ένα τριών χρονών Irish Setter, ήρθε δεύτερος στο διαγωνισμό αλλά πέθανε μόλις επέστρεψε στο σπίτι του στο Βέλγιο  , όπου η νεκροψία έδειξε ότι βρέθηκε κομμάτι κρέατος στο στομάχι του με σαλιγκαροκτόνο.

Η Telegraph δημοσίευσε ισχυρισμούς και από άλλους εκθέτες που δήλωναν ότι τα σκυλιά τους αρρώστησαν μετά την περίφημη εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ.

Τώρα οι διοργανωτές επιβεβαιώνουν ότι εξετάζουν αναφορές  για ένα ακόμα διαγωνιζόμενο σκυλί, shih tzu,
που πέθανε μετά τη διοργάνωση, όπου ο ιδιοκτήτης του αδικοχαμένου σκυλιού αναφέρει υποψίες  δηλητηρίασης.
Ο Κυνολογικός Όμιλος Αγγλίας αναφέρει ότι κοιτάζει σε αναφορές εφημερίδων και για άλλα σκυλιά συμπεριλαμβανομένου ενός West Highland white terrier  και ενός Afghan hound ,όπου αρρώστησαν μετά τη διοργάνωση._81540103_cruftsreuters

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι τα μόνα αμφιλεγόμενα γεγονότα που κλονίζουν τη διοργάνωση Crufts 2015

Rebecca_Cross_1_3227515b

Η πέντε-ετών Knopa, Scottish Terrier,κέρδισε το περίφημο τίτλο Best In Show καταλαμβάνοντας τη πρώτη θέση μεταξύ άλλων έξι σκύλων στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, αλλά υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μερίδας του κόσμου  για τη χειρίστρια Rebbeca Cross.

Strip_Rebecca_Cross_of_her_Best_In_Show_win_at_Crufts_2015_for_harsh_handling____Campaigns_by_You

 

 

Οnline διαμαρτυρία για αφαίρεση του τίτλου από τη χειρίστρια Rebecca Cross κάνει το γύρο του διαδικτύου συγκεντρώνοντας μέχρι τώρα πάνω από 100.000 υπογραφές, για τη στιγμή που φαίνεται να σήκωσε το σκυλί από το λαιμό και την ουρά, προκαλώντας την οργή σε λάτρεις των σκύλων. 

 

 

Η “επίμαχη” στιγμή σε βίντεο

http://youtu.be/09EWYdjo3c4

 Δήλωση της Rebbeca Cross μετά την απονομή Best In Show Crufts 2015

Θάνατος_σκύλου_στο_show_Crufts_2015_-_YouTube

Caroline Kisko, Γραμματέας και Διευθύντρια Επικοινωνίας του Κυνολογικού Ομίλου της Αγγλίας δήλωσε: “Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σχετικά με το “χειρισμό” της Knopa αλλά, πρόσθεσε, ο τίτλος Best In Show θα παραμείνει όπως έχει,εφόσον το σκυλί κέρδισε αυτό το βραβείο βάση της δικής του αξιολόγησης”

Συμπλήρωσε πως:  “υπάρχουν σαφείς γραπτές οδηγίες για το χειρισμό των σκύλων, όπου εκπρόσωποι της διοργάνωσης υπενθύμιζαν κατ ‘επανάληψη στη  Κα Rebbeca Cross. Ο Κυνολογικός Όμιλος επανεξετάζει τους κανόνες υπό το πρίσμα της υπόθεσης .

“Από τη στιγμή που η χειρίστρια ζήτησε συγνώμη για το γεγονός και την αναστάτωση που προκλήθηκε ,έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το σκυλί ,που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος, είναι καλά και ευτυχισμένο, είπε η Κα Kisko.

 

Πηγές:

http://www.telegraph.co.uk

http://www.bbc.com