Απόφαση δικαστηρίου για τον απάνθρωπο του Απαλού Αλεξανδρούπολης

 Διαβάστε εδώ περισσότερα για την υπόθεση: Αλεξανδρούπολη: Χτύπαγε Αδέσποτα Ζώα Μ’ένα Ξύλο Με Καρφιά,Δικάζεται Αύριο.


 Ο κατηγορούμενος έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την κακοποίηση του σκύλου στις 6/7/2015 στον Απαλό Αλεξανδρούπολης,αλλά δεν έπεισε.. – Η απόφαση δικαστηρίου προκάλεσε αίσθηση…

Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και επιβολή διοικητικού προστίμου 5.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις φτάνει στα 10.000 ευρώ) επέβαλε το δικαστήριο στον άνδρα που κακοποίησε αδέσποτο σκύλο στον οικισμό του Απαλού πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται επιπλέον πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ από τις αστυνομικές αρχές. Στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν πολλοί φιλόζωοι, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Ο δράστης είχε συλληφθεί επειδή χτυπούσε το αδέσποτο σκυλί με ένα ξύλο που είχε καρφιά. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος προσπάθησε με πλήθος μαρτύρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι είναι καλός άνθρωπος που φροντίζει τα αδέσποτα και μαζεύει τα σκουπίδια της περιοχής.

Οι τρεις άνδρες όμως που κατέθεσαν ότι τον είδαν να χτυπάει το ζώο είπαν μπορεί να μαζεύει τα σκουπίδια αλλά ως τέτοιο αντιμετωπίζει και τον σκυλάκο της περιοχής τον οποίο συστηματικά κοπανάει όπου βρει για τον διώξει από εκεί.

Πηγή: http://policenet.gr/