ΣΟΚ με θάνατο σκύλου στη διοργάνωση Crufts 2015.

Crufts-2015-banner-NEC-864x206

O κόσμος που ασχολείται με το υψηλού επιπέδου show σκύλων Crufts που φέτος διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε στο  Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία είναι συγκλονισμένος με τη δολοφονία μυστήριο ενός σκύλου που συμμετείχε στο διαγωνισμό ενώ άλλα δύο σκυλιά έχουν αρρωστήσει με υποψίες δηλητηρίασης κάνοντας την Αστυνομία να εξαπλώνει το ανθρωποκυνηγητό στην έρευνα της.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της διοργάνωσης που καταγράφει έναν αιώνα λειτουργίας.Πιστεύεται ότι ένας ζηλότυπος ανταγωνιστής εκτροφέας δηλητηρίασε με φόλα το Irish Setter “Jagger” όπου διαγωνίστηκε τη Πέμπτη 5 Μαρτίου κερδίζοντας τη 2η θέση και πέθανε την επόμενη μέρα μετά την επιστροφή στο σπίτι του στο Βέλγιο.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

10917349_10205843645320982_6615446330312092955_n

Αυτό ΔΕΝ είναι αυτό που θάπρεπε να αναρτώ (αναφέρει η συν-ιδιοκτήτρια του Jagger Dee Milligan Bott στο Facebook. O Thendara Satisfaction. Jagger ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ALEKS & WIM LAUWERS & JEREMY & I είναι νεκρός.
H αυτοψία αποκάλυψε ότι δηλητηριάστηκε
Ένα μεγάλο κομμάτι βοδινού κύβου, γεμιστό με 2-3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ραμμένα μέσα στο κρέας.Αυτό οδήγησε σε έναν πολύ επώδυνο θάνατο για το όμορφο το αγόρι μας.
 Το χρονικό διάστημα από την αυτοψία καθιστά σαφές ότι το μόνο μέρος που αυτό θα μπορούσε να δοθεί στο Jagger ΗΤΑΝ ενώ βρισκόταν στο πάγκο του ΑΤ Crufts.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.
Σας ικετεύω αν κάποιος μπορεί να θυμηθεί αν είδε κάτι ύποπτο παρακαλώ ενημερώστε με. Παρακαλώ μην επικοινωνείτε με την Aleks, χρειάζεται να θρηνήσει με ηρεμία.
 Σε περίπτωση που  δεν ήταν μια προσωπική επίθεση για το εκτροφείο μας Για εσάς στα  Crufts σήμερα, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ χωρίς επίβλεψη.

This_is_NOT_what_I_Should_be_posting__THENDARA____-_Dee_Milligan_Bott

Irish-Setter-Jagger-Death-At-The-Crufts-Competition-Nec-Birmingham-Dog-Dies-After-Being-Poisoned-562660

Ένα σκυλί που διαγωνίστηκε στα Crufts 2015 πέθανε μια μέρα μετά την επιστροφή του από το διαγωνισμό, ισχυρισμοί εν μέσω εικασιών λένε ότι δηλητηριάστηκε από ζηλότυπο ανταγωνιστή εκτροφέα.

Το Irish Setter “Thendara Satisfaction, περισσότερο γνωστός ως “Jagger” φέρεται να κατάρρευσε και να πέθανε στο Βέλγιο στο σπίτι του, μετά την επιστροφή του απο το παγκόσμια γνωστό show σκύλων Crufts 2015,ακουστό για τις μοναδικές διοργανώσεις, διαγωνισμούς και τα περίφημα Best in Show που περιλαμβάνει κάθε χρόνο.

Η αστυνομία στο Βέλγιο διερευνά την υπόθεση και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πλήρη έκθεση τοξικολογίας.

Ο Jagger ήρθε δεύτερος στην κατηγορία του την Πέμπτη στη διοργάνωση.

Θάνατος_σκύλου_στο_show_Crufts_2015_-_YouTube copyΗ γραμματέας της διοργανώτριας αρχής Kennel Club Caroline Kisko δήλωσε: “Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι που ακούσαμε για το θάνατο του Jagger και εκφράζουμε την ειλικρινή συμπάθειά μας  στους ιδιοκτήτες του. Ενώ δεν είναι σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί,καταλαβαίνουμε ότι αναμένεται την επόμενη βδομάδα μια έκθεση τοξικολογίας μιας και αυτό έχει αναφερθεί στην αστυνομία – θα συνεργαστούμε μαζί τους και θα βοηθήσουμε όπου  μπορούμε. Είμαστε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους στηρίξουμε σε αυτή τη θλιβερή στιγμή. “d9d51b79-db3f-4c75-889a-dabc2b52a559-bestSizeAvailable

Ο τηλεπαρουσιαστής Clare Balding έγραψε: «Όλοι στο # Crufts2015 είναι τρομοκρατημένοι από το θάνατο του Jagger.”

https://www.youtube.com/watch?v=LWTDf0IVjPg

 

 

 

Πηγές:http://www.bbc.com/news/

http://www.theguardian.com/

http://www.independent.co.uk