Αυτόφωρο για τον 59χρονο που βασάνιζε το σκύλο του στη Ν.Ιωνία Βόλου

 Ενημέρωση 22/7/15 :  Στις 23 Ιουλίου αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο άνδρας που συνελήφθη.


Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ένας 59χρονος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Ν. Ιωνία, γιατί βασάνιζε το σκύλο του. Το ζώο υπέστη σημαντικά τραύματα, σύμφωνα με την έκθεση του κτηνιάτρου που το εξέτασε. Αυτόπτες μάρτυρες που μήνυσαν τον 59χρονο για την πράξη του, ανέφεραν οτι ο άνδρας έσερνε με αλυσίδα το σκύλο του στην περιοχή του Ελικοδρομίου, δεμένο από το μηχανάκι του, σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και με την άσφαλτο να καίει.

Σ8Φ1Α

 Όταν κάποια στιγμή το ζώο δεν μπορούσε να τρέξει άλλο, ο άνδρας σταμάτησε το μηχανάκι και άρχισε να σέρνει το σκυλί από το κολάρο για πολλά μέτρα. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν τον συνέλαβαν και σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο.

Σ8Φ1Β

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ΘτΔ η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, η οποία βρέθηκε άμεσα στον τόπο του συμβάντος και μετέφερε τον σκύλο σε κτηνίατρο, «η πρώτη εικόνα είναι οτι ο σκύλος από το σύρσιμο έχει και τις τέσσερις πατούσες καμένες και αποκολλημένο το δέρμα του πέλματος, τα νύχια (όσα υπάρχουν) έχουν σπάσει και άλλα είναι μέσα στο δέρμα του ζώου, όπως επίσης αποκολλημένο είναι και το ένα δάχτυλο.  Φέρει εκδορές και στο δέρμα της κοιλιάς, έχει σαρκοπτική ψώρα και είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας (άνω των 5-6 ετών). Το ζώο ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν δεχόταν ούτε νερό».

Ο κατηγορούμενος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα

Πηγή: e-thessalia.gr