Τατουάζ σε σκύλους – διαμαρτυρία προς τον φιλόζωο Πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακολουθώντας τη μόδα ή κάτι άλλο, τα τατουάζ σε ζώα έχουν προκαλέσει τη διαμαρτυρία 190 χιλιάδων φιλόζωων έως τώρα.

Η online συγκέντρωση υπογραφών (εδώ) από χρήστες του διαδικτύου προς τον φιλόζωο Μπαράκ Ομπάμα  αναφέρει :Tα τατουάζ σε ζώα είναι λάθος και θα πρέπει να απαγορευτούν στην Αμερική και σε όλες τις χώρες.

article-2301541-190161F1000005DC-347_634x375O Ernesto Rodriguez(βίντεο) , επαγγελματίας tattoo artist, από την Καλιφόρνια έκανε “μόνιμα”τατουάζ στους σκύλους του με την αιτιολογία πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να τα αναγνωρίσει εάν τα χάσει, υποστηρίζοντας πως τα microchip δεν είναι αποτελεσματικά.

Πολίτες από όλο τον κόσμο έκαναν επίθεση στον Rodriguez, μέσω social media, κατηγορώντας τον για κακοποίηση. Εκείνος απάντησε «θα κάνω ό,τι γουστάρω στα σκυλιά μου» και ευχαρίστησε τους επικριτές του για την διαφήμιση.

Ο Ernesto Rodriguez έχει διαφορετική άποψη για την κακοποίηση μιας και έχει κόψει επίσης και τα αυτιά των σκύλων του. 

Ένας άλλος tatoo artist από το  Μπρούκλιν ανέβασε στο Instagram φωτογραφία του σκύλου του με το τατουάζ που μόλις έκανε ,μια καρδιά με το όνομα του και της συζύγου και ανέφερε:“My dog is cooler than yours!”

DOG TATTOO

Αφού οι νόμοι είναι χαλαροί, το τι θεωρείται κακοποίηση και τι όχι, έχει να κάνει με την ερμηνεία του κάθε κηδεμόνα σκύλου. Κάποιοι θεωρούν ακόμα και τον πνίχτη φυσιολογικό αξεσουάρ βόλτας ή εκπαίδευσης, αγνοώντας ακόμη και εκθέσεις παγκόσμιων οργανισμών για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του σκύλουΤους έκοψε τα αυτιά, τους έκανε τατουάζ κι όλα αυτά στο όνομα της τέχνης [vds + photos]

Στη χώρα μας ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) κάνει  “μόνιμα” τατουάζ στους σκύλους και εξηγεί τους λόγους εδώ. 

 

Διαβάστε περισσότερα: New York Post – Daily Mail – Petition – ΣΠΑΖ