Βρέθηκε το παράξενο πλάσμα του Σαραβάκ

Απειλούμενη με εξαφάνιση μιά άρρωστη αρκούδα Sun Bear (Helarctos malayanus)βρέθηκε και διασώθηκε ενώ είχε γίνει viral με τα πλάνα που κυκλοφόρησαν δείχνοντας την σαν “εξωγήινο” ον προσπαθώντας να ξεφύγει .Eντοπίστηκε από εργάτες σε φυτεία και μετά από κυνηγητό στη ζούγκλα κατάφεραν να τη πιάσουν.

Sbw-bp020415-cb-sunbear-p3

“Η αρκούδα είναι σε ένα καλό και ασφαλές μέρος” είπε ο Nickson Robi, από τη Δασική Υπηρεσία του Sarawak

“Έχει φάει το φαγητό και ήπιε το νερό που της δώσαμε αλλά είναι χωρίς τρίχωμα και άρρωστη οπότε θα πρέπει να μάθουμε τι ασθένεια έχει”,ανέφερε.                                                                                           YouTube/The Borneo Post SEEDS

Το “περίεργο” ζώο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου από μια ομάδα εργαζομένων σε  φυτεία κοντά στο χωριό  Sibu στο Βόρνεο. Χωρίς να είναι βέβαιο περί τίνος πρόκειται, αναφέρεται ότι οι εργάτες το χτύπησαν με ραβδιά οδηγώντας το να διαφύγει στη ζούγκλα.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει το ζώο ενώ προσπαθεί να ξεφύγει και  έχει προβληθεί σχεδόν 6 εκατομμύρια φορές.

Παρά τη κερδοσκοπική προσπάθεια των Μαλαισιανών, όπως αναφέρεται, κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και καλά ότι το ζώο ήταν απόκοσμης καταγωγής, οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για μία αρκούδα Sun Bear  που πάσχει από κάποια ασθένεια. Το είδος προστατεύεται στο Βόρνεο, είπε ο Robi , ” έτσι έπρεπε να κάνουμε κάτι, να τη σώσουμε και να της παρέχουμε ιατρική φροντίδα”

sunbear

Η Sun Bear γνωστή επίσης ως μέλι-αρκούδα (honey bear)  , για την αγάπη της στο μέλι , είναι η μικρότερη, λιγότερο γνωστή και μία από τα σπανιότερα όλων των ειδών αρκούδας.Η Sun Bear ξεχωρίζει από τις άλλες αρκούδες φέροντας λευκό ή κιτρινωπό μπάλωμα στο στήθος. Είναι άριστοι ορειβάτες και περνούν μεγάλο χρονικό διάστημα στα δέντρα. Τρέφονται με γλυκά φρούτα, μικρά τρωκτικά, πουλιά, τερμίτες και άλλα έντομα.Όπως και οι άλλες αρκούδες στην Ασία, θηρεύονται για τη χοληδόχο κύστη τους και άλλα μέρη του σώματος για ιατρικές χρήσεις,που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι δεν έχουν καμία ιατρική αξία, σύμφωνα με το WWF

Παρά το γεγονός, από τον Ιανουάριο η ομάδα SFC είχε “οργώσει” τη περιοχή για οποιοδήποτε σημάδι από την αρκούδα, αλλά τελικά όπως αναφέρεται στη δημοσίευση του  Borneo Post μόλις τη Τετάρτη τελικά ανακαλύφθηκε σε άλλη κοντινή φυτεία.

Η ταλαίπωρη αρκούδα λέγεται ότι είναι φοβισμένη και επιθετική, καθόλου περίεργο βέβαια με τόσα που έχει περάσει.

Μία σπαρακτική φωτογραφία της  εδώ τη δείχνει τρομοκρατημένη στο κλουβί της
βεαρΤώρα, σχετικά με τη βοήθεια που χρειάζεται. “Πήρα  την αρκούδα στο κέντρο μας “, δήλωσε ο Robi. “Ένας κτηνίατρος εκεί θα ελέγξει τα πάντα για να βρεί τη θεραπεία χρειάζεται να ακολουθήσει η αρκούδα. Ελπίζουμε ότι θα ανακάμψει γρήγορα, ώστε να μπορούμε να τη βάλουμε πίσω στο φυσικό περιβάλλον.”

Via

Περισσότερα εδώ: Παράξενο Πλάσμα Φρικάρει Εργάτες Σε Φυτεία Στο Σαραβάκ Μαλαισίας.