Δυνατότητα ιδιωτών κτηνιάτρων να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα μικροτσίπ που τοποθετούν σε ζώα.

url2Ενημέρωση πρός τους κτηνίατρους με άδεια λειτουργίας Ιατρείου μικρών ζώων ανάρτησε  στην ιστοσελίδα του στις 25/3/2015 ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για τη δυνατότητα να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα μικροτσίπ που τοποθετούν σε ζώα!


microchipΑγαπητοί συνάδελφοι

σας ενημερώνουμε ότι η αναβάθμιση της βάσης καταχώρησης των μικροτσίπ ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ολοκληρώθηκε και πλέον οι κτηνίατροι με Άδεια Λειτουργίας Ιατρείου Μικρών Ζώων θα μπορούν έχουν πρόσβαση στη βάση και να καταχωρούν μόνοι τους τα μικροτσίπ που τοποθετούν.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να έχουν υπόψη τους τα εξης:

-Μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Π.Κ.Σ. προκειμένου και να τους δωθούν κωδικοί πρόσβασης, ώστε να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα ζώα στα οποία τοποθετούν μικροτσίπ.

-Το ηλεκτρονικό παράβολο για την καταχώρηση ενός μικροτσίπ καθορίστηκε προς το παρόν στα 1,79 € + Φ.Π.Α. = 2,20 €. Η επιβολή ηλεκτρονικού παραβόλου είναι επιβεβλημμένη αφού η καταχώριση από τον κτηνίατρο θα είναι προσωρινή και θα οριστικοποιείται το αργότερο στο τέλος του ωραρίου εργασιών των Γραφείων του ΠΚΣ αφού θα γίνεται ένας τυπικός έλεγχος από τη Γραμματεία. Η οριστικοποίηση της καταχώρησης των μικροτσίπ που θα καταχωρούνται από συναδέλφους μετά τις 4 μμ θα γίνεται την επόμενη το πρωί.

αγορά των ηλεκτρονικών παραβόλων θα γίνει μέσω κατάθεσης στην τράπεζα και αποστολή με φαξ του καταθετηρίου στην γραμματεία. Με τη λήψη του φαξ η Γραμματεία θα “ξεκλειδώνει” αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών παραβόλων μετά τη χρήση των οποίων ο κτηνίατρος δεν θα μπορεί να καταχωρεί πλέον μικροτσίπ μέχρι να “αγοράσει” εκ νέου.

-Με την πρόσβαση στη βάση δεδομένων οι κτηνίατροι θα μπορούν να δούν και όλα τα μικροτσιπ που έχουν καταχωρηθεί στο όνομά τους είτε από τους ίδιους ή από τη γραμματεία στο παρελθόν, όπως επίσης να διορθώσουν τα στοιχεία (του κτηνιάτρου)

-Μπορείτε να ζητήσετε από τη γραμματεία να σας αποσταλεί στο email σας ένας οδηγός με screenshots της διαδικασίας καταχώρησης. μικροτσίπ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τέλος, οι κτηνιάτροι πρέπει να στέλνουν τα πιστοποιητικά ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στα γραφειά του συλλόγου με την ένδειξη “καταχωρημένα”, προκειμένου να τηρείται το αρχείο

Για επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε με την γραμματεία του Π.Κ.Σ. (8:00-16:00) στο 210-5202901 και 210-5226769