Κυνολογικός Όμιλος αρνείται να λάβει υπόψην του ψήφισμα διαμαρτυρίας 9,000 φίλων του σκύλου για βελτίωση ζωής και υγείας.

Απογοητευμένοι από το Κυνολογικό Όμιλο στην Αγγλία, για την άρνηση του σε ισχυρό μήνυμα πάνω από 9.000 χρήστες της διαδικτυακής αναφοράς στο Cruft τη πρώτη βδομάδα του Μαρτίου, όπου λάτρεις των  σκυλιών έχουν ξεκινήσει μια “εικονική πορεία διαμαρτυρίας»,αναφέρει σχετικό δημοσίευμα:

Οι ιδιοκτήτες που φροντίζουν για τα ασθενή ζώα συντροφιάς τους, ελπίζουν με αυτή τη κίνηση ο Όμιλος να λάβει υπόψη τις ανησυχίες τους  για τη “κρίση” στην υγεία των Cavalier King Charles Spaniel.

cavalier4Στο Facebook και στη σελίδα «Cavaliers Are Special Virtual Health March To The Kennel Club» γίνεται η προσπάθεια ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Πολλοί από τους διαδικτυακούς διαδηλωτές έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες σκύλων φυλής Cavalier που πέθαναν σε νεαρή ηλικία από την επώδυνη κληρονομική τους ασθένεια. Πάνω από 8000 φίλοι των Cavalier μαζί με μια σειρά διασημότητων, έχουν υπογράψει μια online αίτηση ζητώντας από τον Όμιλο να εγγράφει μόνο τα κουτάβια των οποίων και οι δυο γονείς έχουν ελεγχθεί για τη σοβαρή κληρονομική πάθησης της φυλής.

photoΜιλώντας για την εκστρατεία, ο Ryan O’Meara, ένας πρώην επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων και εκδότης του περιοδικού Κ9 είπε, “Όταν εμείς εκτρέφουμε σκυλιά σε ένα σύνολο φυσικών προτύπων αγνοώντας τις συνέπειες για την υγεία, είναι πραγματικά ασυγχώρητο .Tο κοινό πρέπει να εκπαιδευτεί  για να βλέπει τα σκυλιά όχι μόνο για την αισθητική τους εμφάνιση , αλλά να σκέφτονται και για την υγεία τους.”

Το BBC από κάλυψη του Crufts 2008 και μετά από τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ  εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τις πρακτικές αναπαραγωγής και της υγείας των Cavalier. Παρά την επισήμανση η ίδια η μεγαλύτερη οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου αφιερωμένη στην προστασία και την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας όλων των σκύλων»,  αρνήθηκε να παραλάβει την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι «κατάλληλη» για τη  «θετική γιορτή των σκύλων» αναφέρεται.

“Σαν κάποιος που έχει χάσει το ένα Cavalier του από καρδιακή νόσο και τώρα έχει τη φροντίδα για ένα 2 ετών Cavalier με μια εξαιρετικά σοβαρή νευρολογική πάθηση, αυτό είναι σαν άλλη μια κλωτσιά στα δόντια των ιδιοκτητών κατοικιδίων ζώων, λέει η ιδιοκτήτρια τριών ζώων,Charlotte  Mackaness, η οποία ξεκίνησε τη “πορεία”διαμαρτυρίας.

Όσο αφορά τα Calavier η διοργάνωση Crufts είναι μια γιορτή της ομορφιάς εις βάρος της υγείας“, λέει.

cavalieΣύμφωνα με τη  Margaret Carter που ξεκίνησε το online ψήφισμα (εδώ) “Είναι δυνατόν να παράγονται υγιέστερα κουτάβια με εξετάσεις υγείας και απομακρύνοντας τα επηρεασμένα νεαρά από τα αναπαραγωγικά προγράμματα, αλλά οι εγγραφές στο Κυνολογικό Όμιλο ξεπερνούν το 50% των εκτροφέων που συμμετέχουν στα Crufts να μην ακολουθούν το πρότυπο υγείας της καρδιάς των Cavalier

“Πρόκειται για μια διάκριση κατά των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που έχουν υπογράψει την αίτηση και δημοσιεύονται  χιλιάδες σπαρακτικά σχόλια”, λέει η Carter.

“Γιατί o Κυνολογικός Όμιλος είναι τόσο απρόθυμος να δεχθεί το αίτημα; Υποψιάζομαι ότι επειδή υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της απαίτησης εκπροσώπησης όλων των σκύλων  και του γεγονότος ότι η αναγνώριση των προβλημάτων υγείας θα ανταγωνίζεται τους εκτροφείς που ασκούν μια μόνιμη πηγή εισοδήματος τους. 

“Τα  περισσότερα Cavaliers βρίσκονται σε σπίτια και έχουν αφεθεί οι ιδιοκτήτες τους να μαζέψουν τα κομμάτια.Νοιάζονται για τα άρρωστα σκυλιά και είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την επιβίωση αυτής της αγαπημένης φυλής –  κάνοντας τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο Κυνολογικός Όμιλος και οι όμιλοι εκτροφέων λέει.

Εάν επιθυμείτε να υποστηρίξετε την “εικονική” διαμαρτυρία, μπορείτε εδώ και εδώ