Πιο φιλόζωο το Ναυτικό από το Στρατό Ξηράς

Επιστολή διαμαρτυρίας/καταγγελίας του Προέδρου του Φιλοζωϊκού Συλλόγου “Κιβωτός Αλεξανδρούπολης” απεστάλη προς Στρατηγό Στρατού Ξηράς  για το καθεστώς στις στρατιωτικές πολυκατοικίες με ξεκάθαρο μήνυμα και πάλι για “διαφορετικό” πρόσωπο και αντιμετώπιση  των Ενόπλων Δυνάμεων προς τα κατοικίδια ζώα.

Η ΠΦΠΟ έχει αναλάβει τις επικοινωνίες με τα “υψηλότερα κλιμάκια” της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, τονίζοντας την απώλεια βασικών αρχών και ιδεών της παλιάς Ελλάδας για τους τετράποδους πιστούς φίλους του ανθρώπου στο Στρατό,αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμα ότι οι Φιλοζωϊκές Οργανώσεις που απαρτίζονται από πολίτες εθελοντές είναι πιο οργανωμένες και επικοινωνούν καλύτερα από της κρατικές λειτουργίες,,. Δεν μπορούν και “δεν πρέπει” όμως να αντικαταστήσουν τις ευθύνες,το νομικό πλαίσιο και τα έργα που υποχρεούνται να κάνουν οι “υπεύθυνοι” που έχουν οριστεί από το Κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κοντινό στα βόρεια σύνορα της χώρας μας Φιλοζωϊκό Σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση  του Στρατού Ξηράς πρός τα τετράποδα πλάσματα , τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη και φαντάροι του Ελληνικού Στρατού που φροντίζουν τα ζώα, ενώ το πρόβλημα επικεντρώνεται στις διοικήσεις, στις αποφάσεις και τα έργα των υπευθύνων.

Οι τετράποδοι πιστοί φίλοι του ανθρώπου απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες στο Πολεμικό Ναυτικό παρά στο Στρατό, αφού καλύπτονται από ευνοϊκές σχετικές αποφάσεις επί του θέματος από το Αρχηγείο του Στόλου, σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας.

 


ΠΡΟΣ: Διοικητή ΧΙΙ Μ/ΚΜΠ                                                                                               Αλεξανδρούπολη 9/6/2015

Υποστράτηγο Γεώργιο Καμπά                                                                                            Αριθ.Πρωτ. ΔΥ

 

ΚΟΙΝ: Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

ΘΕΜΑ: Δεσποζόμενα Ζώα Συντροφιάς

ΣΧΕΤ: α. Ν 4039/12 & Ν 4235/14 (τροποποιήσεις)

β. Φ 900/5/69605/Σ1601/7-5-15 ΧΙΙ Μ/ΚΜΠ/4ΕΓ/1ε

Στρατηγέ,

  1. Περιήλθε σε γνώση του Σωματείου μας το (β) σχετικό έγγραφο σας με το οποίο απαγορεύεται η στέγαση φιλόζωων στελεχών που διατηρούν ζώα συντροφιάς καθώς και η υποχρέωση των ήδη στεγασμένων φιλόζωων στελεχών που διατηρούν ζώα συντροφιάς σε απολύμανση του διαμερίσματος που κατείχαν και μάλιστα βεβαιωμένη από εξουσιοδοτημένη εταιρεία.

  1. Κατόπιν των παραπάνω θα θελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

α.  Καμιά διαταγή-κανονισμός ή οποιασδήποτε άλλης υφής έγγραφο δεν είναι ανώτερο

από τους νόμους που αναφέρονται στο (α) σχετικό, όταν μάλιστα σ’αυτούς τους νόμους περιλαμβάνονται και ψηφισμένες από την Ελληνική Βουλή σαφείς οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

β. Δεν γνωρίζω, τουλάχιστον μέχρι πρότινος , ότι η Μεραρχία για τα οικήματα που παραχωρεί στα στελέχη της έχει συνάψει κάποια σύμβαση για την καθαριότητα και απολύμανση αυτών απόεξειδικευμένη εταιρεία  καθαριότητας καθόσον η πιθανότητα να μεταδοθούν μολυσματικές ασθένειες από πρώην ενοικούντες στους επόμενους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν της μετάδοσης από τα ζώα συντροφιάς στους ανθρώπους.

γ. Η παράγραφος 1 του άρθρου 8 του (α) σχετικού, που σας επισυνάπτεται, σαφώς επιτρέπει την διατήρηση στα οικήματα (πολυκατοικίες-μονοκατοικίες) ανεξάρτητα από υπάρχοντα απαγορευτικό κανονισμό, απλώς περιορίζεται ο αριθμός ζώων σε δύο (2) και φυσικά με την τήρηση όλων των αναφερόμενων στις υπόλοιπες παραγράφους του ιδίου άρθρου.

δ. Η παραπάνω ενέργεια της Μεραρχίας είναι κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος των στελεχών στην«έννοια της φιλοζωίας» κάτι που η πολιτεία με την ψήφιση των σχετικών νόμων προσπαθεί να  προάγει, δημιουργώντας ταυτόχρονα και ψυχικό κλονισμό  σ’αυτά τα στελέχη και όπως γνωρίζετε πολύ καλά η ψυχική ισορροπία των στελεχών έχει άμεση σχέση με την απόδοση τους στην Υπηρεσία.

  1. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ Στρατηγέ για την επανεξέταση του (β) σχετικού ώστε τα φιλόζωα στελέχη να μην αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας σ’αυτή τη χώρα.

  1. Η ΠΦΠΟ στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλείται να ενεργήσει παράλληλα προς το γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την γενική αντιμετώπιση του υπόψη θέματος, που οπωσδήποτε απασχολεί στελέχη του Στρατού Ξηράς ανά την χώρα ενώ αντίστοιχα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού καλύπτονται από ευνοϊκές σχετικές αποφάσεις, επί του θέματος από το Αρχηγείο του Στόλου.

  1. Ευελπιστώντας σε θετική αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους σας Στρατηγέ, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ράπτης Θεόδωρος

http://www.kivotosalexpolis.gr/