Άνθρωποι κάνουν θαύματα στη Θεσσαλονίκη – Η Ανάσταση του Φαντομά

Ο Φαντομάς τα κατάφερε! Δείτε πόσο υπέροχος σκύλος είναι πια!

Πάνω από έξι μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Φαντομάς, ο σκυλάκος που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 πετσί και κόκκαλο στην κυριολεξία στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Φιλόζωοι είχαν δει το εξαθλιωμένο ζώο, του οποίου η κατάσταση χειροτέρευε δραματικά, αλλά επειδή ήταν τόσο φοβισμένο κατάφεραν να το πιάσουν στις 24-9-2014.

Τρεις γυναίκες η Βιβή, η Αφροδίτη και η Αλίκη φρόντισαν ώστε την επόμενη μέρα ο σκυλάκος να μεταφερθεί στο Α.Π.Θ. καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη.

Ο Φαντομάς τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Φαντομάς τώρα πια.

Το ζώο λόγω απουσίας λίπους και τριχώματος έπασχε από υποθερμία. Από την κατάκλιση – εξαιτίας της αδυναμίας που του προκαλούσαν οι ασθένειες και η ασιτία – είχε πληγές οι οποίες είχαν μολυνθεί.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Φαντομάς έπασχε από λεϊσμανίαση, δερματικά και η κατάσταση σου ήταν εξαιρετικά σοβαρή.

Το κόστος θεραπείας του δεν έχει ακόμα υπολογιστεί εξήγησε στο www.zoosos.gr η Βάσω Χατζημανώλη, που τον ανέλαβε, και είναι γνωστή στη συμπρωτεύουσα για το φιλοζωικό έργο το οποίο προσφέρει μέσω του «Καταφυγίου Ζώων Θεσσαλονίκης».

Η έκκληση, που έγινε τότε μέσω διαδικτύου, είχε αντίκρισμα καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι προσέφεραν όποιο ποσό μπορούσαν και γρήγορα καλύφθηκαν τα πρώτα 1.500 ευρώ.

Η κα Χατζημανώλη συνεργάζεται τακτικά με την Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. – καθώς εκεί μεταφέρει για θεραπείες και νοσηλεία δεκάδες αδέσποτα κάθε χρόνο – και όπως μας εξήγησε ακόμα δεν της έχουν στείλει τον λογαριασμό για την νοσηλεία του Φαντομά επειδή μάλλον δεν θέλουν να την ταράξουν…

Επειδή πολλοί θεωρούν ότι σωτηρία ζώων, που από την αδιαφορία των ανθρώπων φτάνουν η ζωής τους να κρέμεται από μια κλωστή, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πόσο μπορεί να κοστίσει μια τέτοια θεραπεία.

Για παράδειγμα τα υδροκολλοειδή επιθέματα που χρησιμοποίησαν οι κτηνίατροι για την φροντίδα των πληγών του Φαντομά κόστιζαν 30 ευρώ και οι αλλαγές γίνονταν κάθε δύο μέρες. Για τη φυλλώδη πέμφιγα – την πιο συχνή αυτοάνοση δερματοπάθεια του σκύλου – από την οποία επίσης έπασχε τα φάρμακα κόστισαν πάνω από 400 ευρώ.

Παράλληλα του χορηγούσαν Μιλτεφοράν  ένα επίσης ακριβό φάρμακο για την αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης ενώ παράλληλα του έδιναν για να συνέλθει και πολλά άλλα σκευάσματα, ειδική τροφή, βιταμίνες.

Η κα Χατζημανώλη, που ανέστησε στην κυριολεξία αυτό πλάσμα, ευχαριστεί ολόθερμα όσους νοιάστηκαν αλλά κυρίως τους κτηνιάτρους που έδωσαν μάχη για να ζήσει ο Φαντομάς.

Ο Χρήστος Κουτίνας επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς του Α.Π.Θ., η Ράνια Φαρμάκη ειδική δερματολόγος, η κτηνίατρος Μελίνα Ταχτσόγλου ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πάσχισαν μαζί του για να σωθεί αυτό το πλάσμα.

«Πρόκειται για εξαιρετικούς επιστήμονες, είναι άνθρωποι νέοι, χαμηλού προφίλ και κορυφές στο είδος τους» επισημαίνει η κα Χατζημανώλη.

Ο Φαντομάς έχει πια μεταμορφωθεί σ’ ένα υπέροχο πλάσμα και ανήκει στην μεγάλη οικογένεια του «Καταφυγίου Ζώων Θεσσαλονίκης». Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να συνεισφέρετε για κάποιο από τα δεκάδες αδέσποτα που ζουν εκεί πατήστε εδώ.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του αγώνα που έκανε αυτό το ζώο για να καταφέρει να ζήσει!

Πετσί και κόκκαλο στην κυριολεξία.

Πληγές από την κατάκλιση.

Εξαντλημένος από την ασιτία και την ασθένεια.

Τις πρώτες μέρες…

Τώρα πια…

 

 

 

Πηγή:.zoosos.gr