Αττική : Παραλίες που επιτρέπεται να κολυμπά ο σκύλος 2015

Εδώ ο χάρτης με τις παραλίες για σκύλους..και όχι μόνο 


Αττική

Που επιτρέπεται να κολυμπά ο σκύλος μου στην Αττική;

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δήμων που έχουν αναρτηθεί στο Διάγεια αυτές είναι οι παραλίες που έχουν προταθεί/αποφασιστεί να επιτρέπεται η κολύμβηση σκύλων στο Νομό Αττικής :

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Καθορίζει την παραλία στη θέση Βουρλέζα, Πόρτο Ράφτη, ως θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς. Στην παραλία, θα πρέπει να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ώστε να καθορίζεται ο χώρος και να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς καθώς και οι λουόμενοι στο σύνολο τους. (απόφαση)

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ΑΕ ορίζει την παραλία Πανόραμα  ως τη μόνη παραλία που πληροί τα κριτήρια για κολύμβηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.Η παραλία ΜΑΡΙΚΕΣ καλοσωρίζει τα ζώα συντροφιάς σε  πινακίδα και με τις ευχές του  Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Ραφήνας, του ΟΛΡ,της Φιλοζωϊκής Ραφήνας-Πικερμίου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Νηρέας” (απόφαση και περισσότερα)

Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση της παραλίας με την ονομασία «ακτή Χέλμη»,ως  καθορισμένη θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς. (απόφαση)

Δήμος Μεγαρέων

Καθορίζει θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τη Νέα Πέραμο την περιοχή «Πούντα» μεταξύ της λέσχης των Προσκόπων και της εκβολής αγωγού ομβρύων υδάτων: Στίγμα του κέντρου παραλίας συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) Χ: 448688,974 Ψ:4205465,641. (απόφαση)

Εδώ μπορείτε να δείτε και τις παραλίες με σχετικές πληροφορίες να απεικονίζονται στον pet-friendly χάρτη του allaboutdog με απουσία προς το παρόν των ακριβή τοποθεσιών με γεωκωδικοποίηση από τις σχετικές πηγές πληροφόρησης για το που επιτρέπεται να κολυμπά ο σκύλος.

Η ΠΦΠΟ (Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)  επισημαίνει :

 “Λάθος τα δημοσιεύματα για την επιλογή παραλιών pet friendly από Δήμους της χώρας” Σας κάνουμε γνωστό ότι κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν ισχύει, όπως δεν ισχύουν και οι κανονιστικές αποφάσεις των Δήμων που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.

Διαβάστε περισσότερα:

Παραλίες Για Σκύλους – Επιτρέπεται Το Κολύμπι 2015

Απαγορεύεται Ο Σκύλος Στη Παραλία Και Στη Θάλασσα Με Γαλάζια Σημαία;

Χάρτης Με Τα Φιλικά Μέρη Για Τον Σκύλο Στην Ελλάδα – Pet Friendly Map Of Greece