Θεσσαλονίκη: Νέες ποτίστρες για τα αδέσποτα θα βάλει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών!

Νέες ποτίστρες για τα αδέσποτα

Ανάμεσα στις φλόγες βρέθηκε μια χελώνα σε πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, σε έκταση με ξερά χόρτα στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή Ακροπόλεως και Προπυλαίων. Το ζώο εντόπισε τοπικός σύμβουλος, το απομάκρυνε από τις φλόγες και αφού τού παρασχέθηκαν οι πρώτες περιποιήσεις, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, με αφορμή το περιστατικό καλεί τους πολίτες “να νοιάζονται και να πράττουν τα αυτονόητα, κάνοντας τη διαφορά με μικρές πράξεις”.   Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται επίσης και στον άνισο αγώνα επιβίωσης που δίνουν τα αδέσποτα ζώα, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να βρουν λίγες σταγόνες νερό.

Γι’ αυτό τον λόγο, κατόπιν πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, τοποθετήθηκαν ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία στο Σέιχ-Σου για τα αδέσποτα, ενώ αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα σε δασική έκταση στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών και Αγίου Παύλου.

“Πρόκειται για ανοξείδωτες κατασκευές με φλοτέρ που επιτρέπει στα ζώα να δροσιστούν χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού” διευκρινίζεται.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης

Δήμος-Κηφισιάς-Τοποθετεί-ποτίστρες-για-τα-αδέσποτα-750x400Δήμος Κηφισιάς : Ποτίστρες Για Τα Αδέσποτα Jul 16, 2015

Ο Δήμος Κηφισιάς το φετινό καλοκαίρι είναι κοντά στις ανάγκες για νερό στα αδέσποτα ζώα στις περιοχές ευθύνης του. Τοποθετεί ποτίστρες σε διάφορα σημεία και των τριών..

 

Ανακύκλωση,πολιτισμός και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα στο Τολό Αργολίδας. (3)Ανακύκλωση,Πολιτισμός Και Φροντίδα Στα Αδέσποτα Ζώα Στο Τολό Αργολίδας. Jul 19, 2015

 

 

Ακολουθήστε μας:

Allaboutdog.gr , FacebookTwitterGoogle+,  Pinterest και YouTube