Ανακύκλωση,πολιτισμός και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα στο Τολό Αργολίδας.

To Toλό σήμερα είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτει 7.500 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες οργανωμένων ξενοδοχειακών μονάδων και άρτια εξοπλισμένων διαμερισμάτων.

Στη παραλία προσφέρονται σχεδόν όλα τα θαλάσσια σπορ, καθώς και ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιδική χαρά.Ανακύκλωση,πολιτισμός και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα στο Τολό Αργολίδας.

Ένας άνθρωπος από το εξωτερικό, που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του,  ξεκινώντας την επιχείρηση του στη περιοχή του Τολού αποφάσισε να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα.

Έκανε πρόταση για δωρεά του 2 αυτομάτων διανομέων τροφής και νερού (vending)  ηλιακής ενέργειας τελευταίας τεχνολογίας στον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού.

Η πρόταση έφτασε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Κο Γεωργιδάκη Κώστα (φιλόζωο που έχει υιοθετήσει 3 πρώην αδέσποτα) και στα πλαίσια της φροντίδας για τα αδέσποτα αλλά και στην  εικόνα του πολιτισμού της ιστορικής περιοχής,προώθησε το θέμα άμεσα στο Τοπικό Συμβούλιο όπου και καταψηφίστηκε.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ybHbfhuOcpU[/embedyt]

“Ευχαριστώ τον επιχειρηματία, τους εθελοντές και όσους συμμετείχαν για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία” είπε στο allaboutdog ο Κος Γεωργιδάκης Κώστας.

“Τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία με έντονη επισκεψιμότητα.Στο Λιμάνι του Τολού και στη παραλία Ψιλή Άμμο.”

Η παραλία του Τολού φέτος απέσπασε το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας.

Φιλόζωοι τουρίστες προσφέρουν τροφή και νερό στα αδέσποτα ανακυκλώνοντας τα πλαστικά μπουκάλια τους ενώ υπάρχει πρόγραμμα δρομολόγησης επισκέψεων στα μηχανήματα με συγκεκριμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού (έλεγχος ,ανατροφοδοσία και διακίνηση των ανακυκλούμενων υλικών)Ανακύκλωση,πολιτισμός και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα στο Τολό Αργολίδας. (3)

“Ελπίζουμε με αυτό να τρόπο να βοηθήσουμε και στην στείρωση των αδέσποτων “, είπε ο Κος Γεωργιδάκης, “ήδη με τα έσοδα από την ανακύκλωση στειρώσαμε ένα αδέσποτο ζώο”

Ακόμα και οι πιθανότητες υιοθεσίας αυξάνονται, εφόσον επισκέπτες και τουρίστες έρχονται σε επαφή με τα φιλικά ζώα.

Τα μηχανήματα λειτουργούν με τη λογική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Με την είσοδο κουτιών ανακύκλωσης και νερού στις κατάλληλες οπές, η συσκευή σε ανταπόδοση αποδεσμεύει μια ποσότητα ξηρής τροφής για την σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Η συσκευή Pugedon κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Yucesan A.S. και διαθέτει  στην ελληνική αγορά η Fil-eco ltd.

Ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές πόλεις στη γείτονα χώρα.Υπάρχουν και στη χώρα μας εταιρείες με τεχνογνωσία σε αυτόματους πωλητές (vending) και θα μπορούσε να τοποθετηθούν και άλλα μηχανήματα,εφόσον αποδεικνύονται τα οφέλη από το Τολό, και σε άλλους δήμους της χώρας μας, συνδυάζοντας την ανακύκλωση με την φροντίδα των αδέσποτων ζώων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=dhuurijEudw[/embedyt]

Διαβάστε σχετικά : Ταΐστε Τα Αδέσποτα Ανακυκλώνοντας!