Εξέταση DNA σε περιττώματα σκύλου για τον εντοπισμό των ενόχων.

Απογοητευμένοι με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που δεν καθαρίζουν ότι “αφήνουν” οι τετράποδοι φίλοι τους,  φέρεται να είναι ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων στο Σιάτλ των ΗΠΑ,που διαμαρτύρονται  για τους “ανεύθυνους” ιδιοκτήτες και επιλέγουν να χρησιμοποιούν αποτελέσματα εξετάσεων DNA από τα περιττώματα των σκύλων για τον εντοπισμό των ενόχων.

Associated Press

16ZwV1.AuSt.5Η Seattle Times αναφέρει ότι μια εταιρεία που ονομάζεται BioPet Lab Vet   παρέχει κιτ δοκιμών περιττωμάτων σε 26 διαμερίσματα και ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή.

Πρόκειται για  εξετάσεις DNA για τα κατοικίδια ζώα. Είναι ένα απλό τεστ με αρχικό δείγμα που λαμβάνεται από  το εσωτερικό στο μάγουλο του σκύλου ,  το δείγμα μπαίνει σε μια τσάντα και αποστέλλεται στο εργαστήριο. Η αποστολή δείγματος περιττωμάτων είναι πιο περίπλοκη.

Ο Erin Atkinson, ιδιοκτήτης στο συγκρότημα κατοικιών Potala Village Apartments λέει:“Aπό το Φεβρουάριο του 2014, οι ενοικιαστές έχουν πληρώσει 59,95 $ (54,5 ευρώ) για τις εξέτασεις DNA και 50 $ (45,5 ευρώ)  για την συλλογή των δειγμάτων. “Σε ένα άτομο επιβλήθηκε πρόστιμο πέντε φορές μέσα σε μία εβδομάδα», είπε. “Αυτό είναι πάνω από 500$ (455 ευρώ). Τώρα πλέον οι άνθρωποι καθαρίζουν ότι αφήνουν πίσω τους οι σκύλοι. 

poop in the pearl web (1)Όταν ένας παραβάτης αφήνει πίσω τις ακαθαρσίες , το “δείγμα” μπορεί να συνδεθεί μέσω του DNA με το σκυλί και τον ιδιοκτήτη.

Τα πρόστιμα είναι περίπου 60$  συν άλλα  50$ για τη  συλλογή του δείγματος.

Η BioPet λέει τα τελευταία πέντε χρόνια  η εξέταση DNA έχει χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν 1.000 περιοχές στις  ΗΠΑ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Μαϊάμι, Ντάλας, Λος Άντζελες και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Το Σιάτλ έχει 50 τοις εκατό περισσότερα σκυλιά από παιδιά, γράφουν οι Times. Μία μελέτη λέει ότι ο μέσος όγκος περιττωμάτων σκύλου ζυγίζει περίπου 150-200 γραμμάρια και στους τρείς νομούς τριγύρω υπολογίζεται ότι τα σκυλιά είναι υπεύθυνα για περίπου 121 τόννους περιττωμάτων την ημέρα.

Ο Erik λέει ότι οι κάτοικοι του συγκροτήματος πλέον γνωρίζουν ότι τα σκυλιά τους είναι “υπό παρακολούθηση” από το,,DNA τους.

Πηγή: foxnews.com