Στείρωση σκύλου – Λύση από την Ελληνική Φύση ?

Στείρωση σκύλου – Υπάρχει λύση από τη φύση? Μύθος η πραγματικότητα?

Ανέκαθεν η ελληνική φύση προσέφερε πολλά, τόσο για την επιβίωση των προγόνων μας , όσο και για την αντιμετώπιση ή πρόληψη ασθενειών ανθρώπων και ζώων.

Στη χώρα μας επίσης και με το πέρασμα των χρόνων, κατόπιν ερευνών, παρατηρήσεων και πειραμάτων, δημιουργήθηκαν ορθολογιστικές μεθοδολογίες και έτσι εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και θεμελιώθηκε η επιστημονική προσέγγιση της Ιατρικής, που αποτελεί έως και σήμερα το βασικό χορηγό της σημερινής ”Δυτικής Ιατρικής”!!

Ο Ασκληπιός,που  λατρεύονταν ως ο κατεξοχήν Θεός θεμελιωτής της Ιατρικής.

Image

Ο Ιπποκράτης , που με την εξατομικευμένη και ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος και με τη βοήθεια διαιτητικών χειρισμών και φυτικών φαρμακευτικών παρεμβάσεων, συνέβαλε στη μεγάλη ανάπτυξη ,λόγω της σημαντικής συμβολής του, στην απελευθέρωση της Ιατρικής από Θρησκευτικές μυστικιστικές επιδράσεις και δεισιδαιμονίες.
06BD11CF-60F2-453E-8422-31291682C62F

Ο Διοσκουρίδης, o οποίος εμπλούτισε το φαρμακευτικό οπλοστάσιο της εποχής με βότανα της Ανατολής, στην οποία είχε επεκταθεί η ρωμαϊκή αυτοκρατορία .

2BAF62A8-6B1D-4594-80D1-2958946B4A76

Ο Αλκμαίων, έγραψε το πρώτο ιατρικό βιβλίο ”Περί Φύσεως” και από πολλούς θεωρείται ”πατέρας της ανατομίας”

CB396B8B-0E19-4237-9AEC-7AEC0134C90E

Ο Γαληνός, συνεχιστής του Ιπποκράτη , ιδρυτής της Πειραματικής Φυσιολογίας

Ο Πελαγόνιος, κτηνίατρος που ήκμασε κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.
Και άλλοι πολλοί απο παλιά έχουν γράψει ιστορία  και έχουν μείνει ανεξίτηλοι να διδάσκουν,να καθοδηγούν και να εμπνέουν ακόμα και σήμερα..CC6BCA7C-96F3-4EC9-9B5B-372C8BF956E6

Σήμερα η φύση μας προσφέρει για καταγραφή τα αυτοφυή φυτά της χώρας μας να  είναι περίπου 6.600, και εκτιμάται ότι αποτελούν το 50% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εξ αυτών τα 700 είναι ενδημικά, δηλαδή δεν τα βρίσκουμε πουθενά αλλού στον κόσμο.!!!

Τα 1.600 από τα 6.600 είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Δενδρολίβανο, φασκόμηλο, χαμομήλι, βασιλικός, αλόη, ιπποφαές, μαντζουράνα είναι μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή, με ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους να στρέφονται στην καλλιέργειά τους τα τελευταία χρόνια, καθώς το ενδιαφέρον έχει αναζωπυρωθεί σε συνδυασμό με την αναζήτηση βιοποριστικών λύσεων μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε η κρίση.

Γεγονός επίσης, παρότι η  Ελλάδα διαθέτει τον τεράστιο αυτό πλούτο, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς παραγωγής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών παραμένει 5 φορές μικρότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Δυστυχώς παρότι η βιοποικιλότητα είναι πλούσια, ούτε προστατεύεται, ούτε έχουμε εκτιμήσει την αξία της σαν κράτος η σαν κοινωνία. Επίσης και πάλι δυστυχώς δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή και σημασία για ανάπτυξη κοσμογονικών ίσως ακόμα θεωριών για επικείμενα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν κατόπιν σχεδιασμένων και συντονισμένων ενεργειών , επιστημονικών ερευνών , μελετών, αποφάσεων, ενημέρωσης και πληροφόρησης  του ”πονεμένου” λαού μας.

Παρόλα αυτά όμως η χώρα μας στέκεται ψηλά μιας και κοσμοστατεί σαν 3η χώρα στη παγκόσμια κατάταξη βιοποικιλότητας δεδομένου του αριθμού ενδημικών φυτών, και λαμβάνοντας υπόψιν το γεωγραφικό της μέγεθος.

Μάθαμε κιόλας πρόσφατα ότι υπάρχει ένα φυτό στην ελληνική ύπαιθρο  που οι τσοπάνηδες το καταστρέφουν όταν το βρίσκουν στα βοσκοτόπια για να μην το τρώνε τα θυληκά ζώα γιατί αποβάλουν αν είναι σε εγκυμονούσα κατάσταση και μετά μένουν στείρα.

Στείρα; Δηλαδή τα ζώα στειρώνονται επειδή έφαγαν αυτό το φυτό;;

Με αυτή τη απορία ξεκινήσαμε το ψάξιμο μας και μάθαμε έως τώρα τα εξής :
Υπάρχουν μεμονωμένες και διάσπαρτες καταγραφές στο διαδίκτυο για ένα φυτό που ονομάζεται ”άτεκνο” η βασιλομύκητας, η στειροβότανο, η διαβολόχορτο η καλικάντσα. Επιστημονική ονομασία BIARUM η DIARUM της οικογένειας των Αροϊδών (Αraceae)

atekno

Οι πηγές μεταξύ άλλων αναφέρουν

  • Είναι σπάνιο και δυσεύρετο βότανο που υπάρχει στην Ελληνική ύπαιθρο

  • Προκαλεί στείρωση σε ανθρώπους και ζώα

  • Χρησιμοποιούταν παλιά από τις γιαγιάδες ως μέσο αντισύλληψης.

  • Όποιος/όποια το έπιανε (ή ακόμη και αν το μύριζε) δεν έκανε παιδιά για περίπου 7 χρόνια.

  • Αν το έτρωγαν ζώα σε περίοδο εγκυμοσύνης τους… ήταν σίγουρο ότι θα απέβαλαν αμέσως.

  • Επίσης,γιαγιάδες το χρησιμοποιούσαν για ανίατες ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Η έρευνα μας συνεχίστηκε με σκοπό να βρούμε αν έχει γίνει κάποια επιστημονική μελέτη για το συγκεκριμένο βότανο και καταλήξαμε ότι υπάρχει καταγεγραμένο σαν Biarum tenuifolium (L.) Schott 1832., χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι αν πρόκειται για το ίδιο φυτό/βότανο, όπου υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο.,και δεν αναφέρονται η δεν καταφέραμε εμείς τουλάχιστον να βρούμε  αποτελέσματα ερευνών  σε διάφορες η ενδεχόμενες χρήσεις του σε κατοικίδια ζώα.

Δεν θαταν όμως καταπληκτικό και ονειρικά απίστευτο να βρισκόταν εδώ,, στη φύση μας η λύση ;

Η λύση για φυσική στείρωση στα ζώα!! Στα αδέσποτα και όχι μόνο!!!

Και μετά να συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε μόνο για τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να προσφέρει η Ελληνική φύση, η επιστήμη και η τεχνογνωσία  στη κοινωνία μας, στη κοινωνία του σήμερα..

Και όχι μόνο στη χώρα μας.. αλλά παντού!!!..ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!..Όπως παλιά..

MYTH IS OPEN and it is located here,,in HELLAS !!!

Πηγές:
http://ygeiaonline.gr
http://www.tanea.gr
http://emediprolhpshygeias.blogspot.gr
http://clopyandpaste.blogspot.gr
http://geoment.e-e-e.gr/diatrofh.htm
http://www.heracles.gr/cancer.html
Biarum tenuifolium idomenaeum.pdf
http://florahellenica.blogspot.gr
1-005.pdf