Πως να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του σκύλου σας | Υγεία Σκύλου

Πως να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του σκύλου σας | Υγεία Σκύλου

Η διατήρηση των βέλτιστων πρακτικών για τη διατήρηση της υγείας του σκύλου σας θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη ζωή του όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθώντας μερικούς βασικούς τρόπους για να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του σκύλου σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα χρόνια σας συμβίωσης σας. Θα βοηθήσει επίσης το σκυλί σας να ζήσει μια πιο υγιεινή και πιο ευχάριστη ζωή.

Διατροφή

Αυτό που καταναλώνει ο σκύλος σας δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στην υγεία και το επίπεδο δραστηριότητας του αλλά και στη γενική εμφάνιση του. Ο σκύλος σας πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα γεύματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε την πρόσληψη θερμίδων του και πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε την καλύτερη διατροφή με βάση το μέγεθος και το βάρος τους. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να ταΐσετε το σκυλί σας ανά πάσα στιγμή, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Δώστε προσοχή στο τρίχωμα του σκύλου σας και δημιουργήστε πρώιμους δείκτες κακής ή αναποτελεσματικής διατροφής.

 

Υγεία Σκύλου

Υγεία Σκύλου

Nacho The Boxer

Τα σκυλιά συχνά θεωρούνται σαρκοφάγα, αλλά, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά σε τι βασικά είναι απαραίτητα για τη διατροφή τους, βλέπουμε ότι είναι πιο παμφάγα. Χρειάζονται πρωτεΐνες από κρέας καθώς και θρεπτικά συστατικά από λαχανικά. Είτε επιλέγετε να τα ταΐσετε πρώτες ύλες είτε κροκέτες, κάντε την έρευνα σας σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Φροντίστε να λάβετε υπόψη την ηλικία και τη φυλή του σκύλου σας. Περιορισμοί διατροφής και διατροφικές προτάσεις μπορεί να εξαρτώνται από αυτούς τους παράγοντες.  

Άσκηση

Nacho The Boxer

Άσκηση

Η συχνή άσκηση είναι εξίσου σημαντική με μια ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή για σκύλους. Και πάλι, διάφοροι τύποι σκύλων απαιτούν διαφορετικό πρόγραμμα. Ορισμένες φυλές είναι εγγενώς πιο ενεργητικές από άλλες, αλλά όλες χρειάζονται άσκηση. Η παροχή καθημερινής δραστηριότητας στο σκυλί σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας του, ενώ προωθεί τη κινητικότητα και την αύξηση της συνολικής διάρκειας ζωής. 

Υγεία Σκύλου

Ανάπαυση

Nacho The Boxer

Ανάπαυση

Εξίσου σημαντική με την ανάγκη για σωματική δραστηριότητα, η κατάλληλη ανάπαυση είναι επίσης κρίσιμηΤο άγχος μπορεί να είναι δύσκολο για την υγεία και το σώμα του σκύλου σας. Η μοναξιά, ο περιορισμός, η έλλειψη άσκησης, οι δυνατοί ήχοι και οι ανησυχίες για την ασφάλεια συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων άγχους. Οι φυσικές αντιδράσεις στο στρες μπορεί να εμφανιστούν ως προβλήματα του εντέρου, ακράτεια, διαταραγμένα πρότυπα ύπνου, απροσδόκητη επιθετικότητα και πολλά άλλα.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το σκυλί σας αντιμετωπίζει λίγο αρνητικό άγχος. Δυστυχώς, όταν ο σκύλος σας ενθουσιάζεται (ακόμη και για θετικούς λόγους), το σώμα του απελευθερώνει τις ίδιες ορμόνες στρες, προκαλώντας τον να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα επίπεδα ενθουσιασμού του σκύλου σας, ηρεμώντας τον κατά τη διάρκεια στιγμών απόλυτου ενθουσιασμού.

Οδοντική Υγιεινή

Nacho The Boxer

Οδοντική υγιεινή

Με τον ίδιο τρόπο που η  στοματική υγιεινή  οδηγεί σε καλύτερη συνολική υγεία των ανθρώπων, οι οδοντιατρικές πρακτικές του σκύλου σας θα συμβάλουν στην υγεία και τη διάρκεια ζωής τους. Τα σάπια δόντια και οι κοιλότητες που αφήνονται χωρίς θεραπεία μπορούν να οδηγήσουν σε ζωτικές ανεπάρκειες οργάνων στο ήπαρ, την καρδιά και τους νεφρούς, όλα αυτά είναι οι κύριες αιτίες θανάτου σε ώριμους σκύλους. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε χρόνια στη ζωή του σκύλου σας είναι να εφαρμόσετε μια ρουτίνα οδοντικής υγιεινής που μπορείτε να διατηρήσετε στο σπίτι μεταξύ τακτικών καθαρισμών και επισκέψεων στο κτηνίατρο. 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα αυξήσει τη μακροζωία του σκύλου σας από μόνο του παρά μόνο εάν εφαρμοστούν όλα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα πράγματα που παρατείνουν τη ζωή μας σε εμάς τους ανθρώπους ισχύουν επίσης και για τους σκύλους μας.

Η επαγρύπνηση στις προσπάθειές σας θα διασφαλίσει ότι το σκυλί σας θα έχει μαζί σας καλύτερες πιθανότητες σε αυξημένη διάρκεια μιας ευχάριστης ζωής. 

Πηγή