Αντηλιακό για σκύλους ,λόγοι και φυσικές προτάσεις !

Αντηλιακό για σκύλους

Δείτε τους 4 σημαντικότερους λόγους που μπορεί να χρειάζεται ο σκύλος σας αντηλιακό και ακόμα καλύτερα φυσικές λύσεις που υπάρχουν για να τον προστατεύσετε από την ηλιακή ακτινοβολία.

1. Ο σκύλος σας είναι “ξεπόρτης”

Αν ο σκύλος σας είναι τέτοιος τύπος τότε του αρέσει να περνάει όλη μέρα στη παραλία, στη πισίνα ή σε βόλτες στα δάση.

2. Κοντή τρίχα ή κοντοκουρεμένος σκύλος

Μήπως ο σκύλος σας έχει κοντή τρίχα; Είσαι οπαδός του «καλοκαιρινού κουρέματος;” Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα πρέπει να προσέχετε πόσο χρόνο μένει ο σκύλος σας στον ήλιο. Τα κοντότριχα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες για ηλιακά εγκαύματα σε σύγκριση με τα μακρύτριχα.

3. Κενά σημεία στο τρίχωμα

Ξυρισμένα σημεία από χειρουργικές επεμβάσεις, και κοιλιές χωρίς τρίχωμα είναι λόγοι που θα χρειαστεί ο σκύλος σας αντηλιακό αν μένει στον ήλιο πάνω από 15 λεπτά.

4. Η μύτη ξέρει

Τα σκυλιά με ανοιχτόχρωμη μύτη το χρειάζονται εξ’ορισμού. Η αγαπημένη σας ανοιχτόχρωμη μυτούλα θέλει αντηλιακό για επιπλέον προστασία από τον ήλιο.

Οπότε,πως μπορώ να προστατεύσω τον σκύλο μου με φυσικό τρόπο; 

Θα πάμε και εκεί αλλά πρώτα…Αντηλιακό για σκύλους ,λόγοι και φυσικές προτάσεις 7

???? Η φοβερή αλήθεια για τα αντηλιακά..

Η αποτελεσματικότητα και ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF (Sun Protection Factor) είναι μια συνεχής συζήτηση.Πράγματι ο καρκίνος του δέρματος αυξάνεται αλλά είναι αποτέλεσμα του σημερινού τοξικού περιβάλλοντος και του υποσιτισμού.Πάρα πολλά τοξικά συστατικά έχουν βρεθεί σε εμπορικά αντηλιακά προϊόντα και αυτό είναι ένα επιπλέον “θέμα” για τα σκυλιά μιας και γλείφουν το τρίχωμα και την επιδερμίδα τους.

Εγκεκριμένα αντηλιακά αναφέρουν ότι διαθέτουν φυσικά συστατικά τα οποία είναι ασφαλή για γλείψιμο και κατάποση. Θα ήθελα να διαφωνήσω. Όπως θα συζητήσουμε αργότερα, όταν λέμε φυσικά εννοούμε ακριβώς αυτό: ΦΥΣΙΚΑ. Διαβάστε τις ετικέτες!

Ένα καλό σημείο αναφοράς για να ξεκινήσετε την έρευνα σας είναι το Environmental Working Group’s Skin Deep Chemical Database. Έχουν αναπτύξει ακόμα και εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο smartphone σας έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά ενός προϊόντος ενώ ψωνίζεται σε κάποιο κατάστημα.

Εδώ είναι μερικά επικίνδυνα συστατικά σε δύο “ασφαλή” αντηλιακά για τα σκυλιά στην αμερικάνικη αγορά..

INGREDIENTS (Συστατικά) : 

Distilled Water(Αποσταγμένο νερό), DMDM Hydantoin(DMDM Υδαντοΐνη), Glyceryl Trioctanoate( Γλυκερύλιο Tριοκτανική), Propolene Glycol(Προπυλενογλυκόλη), Dicaprylate Dicaprate(Δικαπρυλική Δικαπρική).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η DMDM Υδαντοΐνη έχει βαθμολογία υψηλής τοξικότητας. Η προπυλενογλυκόλη είναι ερεθιστική για το δέρμα και με την επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο γίνεται οργανικά τοξίνη.

INGREDIENTS (Συστατικά) : 

Octonoxate, Oxybenzone Carnuba wax, corn starch(άμυλο καλαμποκιού), Ethylhexyl Stearate, hydrogenated caster oil(υδρογονωμένο καστορέλαιο), ozokerite(οζοκηρίτη),Castor Seed Oil, Mongongo kernel oil(πυρηνέλαιο),silica(διοξείδιο του πυριτίου) Sorbitan Sesquioleate(σεσκιελαϊκή σορβιτάνη) και talc(τάλκ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Octonoxate και Oxybenzone έχουν βαθμολογία 6 και 8 στη κλίμακα τοξικότητας. Η μεγαλύτερη ανησυχία βρίσκεται στη Octonoxate μιας και μπορεί να διακόψει την λειτουργία του θυροειδή.Η Οxybenzone απορροφάται γρήγορα και δρα όπως τα οιστρογόνα στον οργανισμό. Αμφότερες οι ουσίες είναι δερματικά αλλεργιογόνες μαζί με τη σεσκιελαϊκή σορβιτάνη.Αντηλιακό για σκύλους ,λόγοι και φυσικές προτάσεις 5

Οπότε τι μπoρείτε να κάνετε;…

Πέντε απλοί τρόποι ηλιοπροστασίας

 1. Μην μένετε για πάρα πολύ ώρα στον ήλιο.

 2. Παίξτε σε περιοχές που έχουν σκιά.

 3. Μην μένετε στον ήλιο μεταξύ 11 και 4 το μεσημέρι όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι ισχυρή.

 4. Αφήστε το σκύλο στο σπίτι κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονα ζεστής μέρας.

 5. Σκεφτείτε ειδική ένδυση που “αναπνέει” για σκύλους υψηλής επικινδυνότητας.Αντηλιακό για σκύλους ,λόγοι και φυσικές προτάσεις 8

????Τροφές που παρέχουν SPF 

Δεν μπορείτε να έχετε πιο φυσική ηλιοπροστασία από τα φρούτα  και τα λαχανικά.Υπάρχουν τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενισχύοντας τα αντιοξειδωτικά επίπεδα του δέρματος. Αν και αυτές οι τροφές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά για παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, μπορούν να γίνουν μέρος των διατροφικών αλλαγών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωμό κρέας
Το μη επεξεργασμένο κρέας περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες από το αμυνοξύ ιστιδίνη που βοηθά το δέρμα να προστατευθεί από τη μοριακή βλάβη μέσω της παραγωγής ουροκανικού οξέος.

Προσθέστε κόκκινα φρούτα και λαχανικά 
Καρπούζι και ντομάτες. Και τα δύο αυτά είναι υψηλά στο κόκκινο, UV προστατευτικό καροτενοειδές, το λυκοπένιο. Εάν θέλετε να προσθέσετε τη ντομάτα στη διατροφή του σκύλου σας θα πρέπει να τη ψήσετε τη πρώτη φορά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το σκυλί σας μπορεί να απορροφήσει το λυκοπένιο.

Τα πράσινα είναι καλά
Στα πλαίσια μιας φυσικής και ισορροπημένης διατροφής για το σκύλο σας προσθέστε τροφές που περιέχουν χλωροφύλλη και ασταξανθίνη. Η χλωροφύλλη, η ασταξανθίνη και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή περιέχουν φυτικά αντηλιακά και βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σπανάκι, καλέ, καρότα, λάχανο, μπρόκολο είναι υπέροχα πρόσθετα παραδείγματα πλούσια σε καροτενοειδή.

Δείτε εδώ περισσότερα γιατί η χλωροφύλλη είναι τόσο καλή για το σκύλο. 

Απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας λαμβάνει τη σωστή αναλογία σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Συμπληρωματικά το λάδι σπόρων κάνναβης παρέχει την τέλεια αναλογία αυτών των οξέων. Ωστόσο, αν η διατροφή του σκύλου σας είναι βασισμένη στο κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε λάδι από σπόρους λιναριού αντ ‘αυτού.

Λάδια που παρέχουν SPF

 • Σπορέλαιο καρότου: Το σπορέλαιο καρότου παρέχει μέσο όρο SPF 35 .Δεν αναφέρομαι στο αιθέριο έλαιο σπόρων καρότου.

 • Red Raspberry Seed Oil: Ένας ακόμα λόγος να αγαπήσετε τα σμέουρα. Αυτό το λάδι παρέχει ένα ευρύ φάσμα  SPF των 20.Ανακατέψτε raspberry seed oil μαζί με άλλα λάδια όπως Shea,Ελαιόλαδο,Καρύδας και Tamanu.

Εδώ είναι μια υπέροχη συνταγή για ένα σπιτικό αντηλιακό με έλαια διαφορετικών επίπεδων SPF.

Συστατικά:

⭕️30 ml Ακατέργαστο λάδι καρύδας 

⭕️15 ml Βούτυρο Shea

⭕️30 ml Ελαιόλαδο

⭕️7 ml  Red Raspberry Leaf Oil

⭕️ 7 ml Carrot Seed Oil (όχι αιθέριο έλαιο)

⭕️ 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο Λεβάντας ή Roman Chamomile

Οδηγίες:

 1. Αναμείξτε τα παραπάνω και βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.

 2. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 3. Βάλτε το σε ένα απλικατέρ.

 4. Πριν το χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή πάνω σας και στο σκύλο σας για τυχόν αλλεργίες.

Και να θυμάστε…

????Τα οργανικά,ψυχρής έκθλιψης και ανεπεξέργαστα έλαια είναι τα καλύτερα.

????Η ποιότητα του λαδιού μπορεί να επηρεάσει τις τιμές SPF,έτσι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε τις πρώτες ύλες σας.

????Να προτιμάτε πάντα εταιρίες που μπορούν να επιβεβαιώσουν πληροφορίες σχετικά με τις προμήθειες τους.

Όλα τα φυσικά αντηλιακά είναι καταπληκτικά. Ωστόσο, η πιο αποτελεσματική μέθοδολογία αντηλιακής προστασίας  είναι η κοινή λογική. Να είστε ασφαλείς και να γνωρίζετε πότε να είστε έξω στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η μέθοδος ελαχιστοποιεί την έκθεση στον ήλιο και σας επιτρέπει να απολαύσετε με ασφάλεια τις αγαπημένες σας υπαίθριες δραστηριότητες με τον καλύτερο σας φίλο.Αντηλιακό για σκύλους ,λόγοι και φυσικές προτάσεις 3

# αντηλιακό για σκύλους

Πηγές : dogsnaturallymagazine.com,wikipedia