Αγάπη για τα ζώα – Άφησε τη δουλειά του και αφιερώθηκε στην κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα που δεν περπατούν [Video]

Η αγάπη του για τα ζώα τον οδήγησε να αφήσει την εργασία του ως υδραυλικός και να αφιερωθεί στην κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα.

Οι κατασκευές του έχουν ταξιδέψει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εργαζόταν ακόμα ως υδραυλικός όταν έφτιαξε το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο για να βοηθηθεί ένα σκυλάκι με κινητικά προβλήματα.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας από μικρός αγαπούσε τα ζώα αλλά η επιθυμία να τους προσφέρει κάτι παραπάνω μετέτρεψε το χόμπι του σε επάγγελμα.

Έτσι εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή αμαξιδίων για ζώα που δεν μπορούν να περπατήσουν.

“Αυτό που με οδήγησε ήταν η αγάπη μου για τα ζώα καθαρά και δεν ήθελα να τα βλέπω να σέρνονται. Ένα ζωάκι θα χρειαστεί αμαξίδιο λόγω του ότι γεννήθηκε έτσι, λόγω ατυχήματος και κάποια που δυστυχώς κακοποιούνται.” λέει ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο εργαστήριο του θα δεις σωλήνες, ρόδες και ιμάντες.

Με αυτά τα υλικά καταφέρνει να χαρίσει και πάλι στα ζώα την χαμένη τους ανεξαρτησία.

” Το συναίσθημα είναι συγκλονιστικό, βλέπεις ένα ζώο να σηκώνει αυτιά να σηκώνει κεφάλι, δείχνουν ξανά την όρεξη τους για ζωή. “,ομολογεί. 

Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1400 αναπηρικά αμαξίδια.

Το μικρότερο ζώο είναι ένα ινδικό χοιρίδιο που έχω φτιάξει, και το μεγαλύτερο ήταν ένας αρκούδος από τον Αρκτούρο. Δυσκολεύτηκα αρκετά γιατί ήταν η μοναδική κατασκευή για αρκούδα στον κόσμο.” μας λέει.

” Το αμαξίδιο του δίνει ποδαράκια και περπατάει και αυτό είναι πολύ χαρούμενο και ξανά ήρθε το γέλιο στο πρόσωπο μας”, λέει η Άννα Φωτιάδου για το τετράποδο φιλαράκι της.

“Δεν είναι λύση να κάνεις ευθανασία στο ζώο, σε καμμία περίπτωση, γιατί μπορεί να ζήσει πάρα πολύ καλά με το αμαξίδιο,” λέει ή Άντζελα Ράπτη.

Αυτό που δεν ανταλλάσει με τίποτα ο Βασίλης είναι η χαρά των τετράποδων φίλων του όταν καταλαβαίνουν πως μπορούν να περπατήσουν ξανά.

Πηγή : ant1news.gr