O Έλληνας υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατήσουν!

Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε.
Δεν είναι κάτι νέο τα ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν ξανά, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με πρόσθετα ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό)
 Αυτά όμως κοστίζουν παρα πολύ και τα αδέσποτα ζώα, που έχουν μερικούς απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια χωρίς επιδότηση από το κράτος, δεν θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.
 Στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει λύση ο κ. Τζιγκούρας, ο οποίος ενώνει σωλήνες, προσθέτει ρόδες, προσθέτει ιμάντες, βάφει αν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφού πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και μέσα σε 3 ώρες, ένα καροτσάκι που το βοηθά να ξανα…ζήσει αξιοπρεπώς. Έτσι, σκυλάκια που έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατούν, τρέχουν και παίζουν ξανά.
 «Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards», μας λέει ο κ. Τζιγκούρας. Το εγχείρημα ονομάζεται +2feet.
 Το κόστος για τα υλικά μπορεί να ξεκινά από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 200 ευρώ. Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται μερικές φορές και έρανος μέσω facebook, οπότε μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε με ένα μικρό ποσό!
  Αν ωστόσο κάποιος έχει ένα σκυλάκι στην οικογένειά του που έμεινε ανάπηρο και ζητά λύση, ο κ Τζιγκούρας εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος, μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή του, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου.
 Ο επαγγελματισμός του κ. Τζιγκούρα αποδεικνύεται και από την κίνησή του να συμβουλευτεί κτηνίατρο, πριν προχωρήσει στην κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου, για να μην δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω ορθοπεδικό ή ανατομικό πρόβλημα στο ζώο ενώ και μία θετική εκπαιδεύτρια σκύλων στηρίζει το εγχείρημα βοηθώντας τα ανάπηρα σκυλάκια, ειδικά αν είναι φοβικά, να δεχτούν το νέο τους…όχημα και να μάθουν να περπατούν με αυτό.
 Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, της ηθικής κρίσης, όπου όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, όπου κάποιοι δεν σέβονται τη ζωή (ζώων ή και συνανθρώπων μας) και όπου κανείς δεν προσφέρει αφιλοκερδώς σχεδόν τίποτα, άνθρωποι σαν τον κ. Τζιγκούρα μας κάνουν να χαμογελάμε και να μην χάνουμε την ελπίδα μας ότι υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι.
O Nacho βέβαια γνωρίζει τον Βασίλη και δεν κρύβει καθόλου την αγάπη του για αυτόν,,, μάλλον καταλαβαίνει τι κάνει για αυτό και τον συμπαθεί τόσο,, αν και ο Βασίλης βέβαια δεν κρύβει ποτέ την αγάπη του για όλα τα τετράποδα!   Βασίλης Τζιγκούρας +2feet (2)

Η προσπάθεια του Βασίλη δεν χρειάζεται μόνο τα like και τα όμορφα λόγια.

Για να συνεχίσει χρειάζεται υποστήριξη ,συμπαράσταση και συμμετοχή.Επαγγελματίες του είδους ,κάποιοι από το κράτος ή οποιουδήποτε είδους “χορηγοί” πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους , να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ενεργά τον Βασίλη.

Η τεχνολογία προχωράει και πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Ένα παράδειγμα είναι οι  3D εκτυπώσεις προσθετικών μελών που στο εξωτερικό αναπτύσσονται με απίστευτους ρυθμούς μειώνοντας και τα κόστη αλλά κατασκευάζοντας πλέον προσθετικά μέλη πανάλαφρα και ακριβώς σχεδιασμένα με τη παραμικρή λεπτομέρεια για τη κάθε περίπτωση.. Να λοιπόν που ίσως κάποια κτηνιατρική κλινική,φιλοζωϊκές οργανώσεις ή κάτι σχετικό και με την αντίστοιχη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει και να συμμετέχει,γιατί ο Βασίλης το’χει..Το’χει να σώζει ζωές..αλλά δεν πρέπει να μείνει μόνος για να συνεχίσει την προσπάθεια και να γίνει πιο δυνατός.

Και αν ένας φέρνει τον άλλον,ο Βασίλης έχει να σώσει ακόμα πολλές ζωές και να προσφέρει χαρά και βοήθεια σε τετράποδες ψυχές,,είτε έχουν κηδεμόνα,.,είτε βρίσκονται αδέσποτα,ταλαίπωρα,μόνα τους και ανίκανα να περπατήσουν περιμένοντας απλά τον θάνατο τους,κάπου εκεί έξω,,όπως ήταν η περίπτωση του Λούπο, ένας σκυλάκος που κάποιοι είχαν παρατήσει..κάπου,αλλά ο Βασίλης..ήταν εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες στo γκρουπ +2feet στο Facebook.

3vita.gr

Δείτε ακόμα:

Ο Λούπο, Το Αμαξίδιο, Το Δημοψήφισμα Και Οι Άνθρωποι!

Λούπο 10Κυριακή 5/7/2015 Ημέρα Δημοψηφίσματος για την Ελλάδα και  τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα εδώ! Και ο Λούπο στην Ελλάδα ζεί,μόνο που δεν ξέρει τι…

Όταν Ο Βασίλης Βοήθησε Τον Μπούλη Να Ξαναπερπατήσει!

Όταν ο Βασίλης βοήθησε τον Μπούλη να ξαναπερπατήσει (2)Τον Μπούλη, από το Κερατσίνι, δεν τον γνωρίζετε…Μέχρι χθες ήταν ένα σκυλάκι που έτρεχε γεμάτος ανεμελιά, ζωντάνια και χαρά! Κάτι όμως που πλήρωσε πολύ ακριβά…

 

3D Εκτυπώσεις.Σώζουν Ζωές, Βοηθάνε Τα Ζώα!!

maxresdefaultH 3D εκτύπωση καταγράφει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε όλο το κόσμο βάζοντας πολλές θετικές υποσχέσεις για το μέλλον. Βασικά πρόκειται για την τεχνολογία του…

 

3D Εκτυπωτής Άλλαξε Τη Ζωή Της Φούσκας [Video]

3DΚαθώς η τεχνολογία βελτιώνεται ,οι 3D εκτυπώσεις βρίσκουν τον δρόμο τους σε κάθε πλευρά που φαντάζεται ο άνθρωπος.Έχουμε δει να εκτυπώνεται σαξόφωνο, ανθρώπινο κρανίο, ανταλλακτικά,όπλα,ακόμα και…

 

Κορίτσι Με Τεχνητά Μέλη Φίλη Με Σκύλο Χωρίς Πόδι

ΚορίτσιΜια περίεργη φιλία έχει προκύψει μεταξύ ενός τρίχρονου κοριτσιού και ενός σκύλου. Οι δυο τους έχουν μία ιδιαιτερότητα. Η τρίχρονη Sapphyre Johnson από την Νότια…