Οι επιστήμονες λένε ότι ο σκύλος μας μπορεί να είναι gay

Πως θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας πράγματι είναι gay;

Όσοι προσπαθούν κατά καιρούς να βρουν επιχειρήματα σχετικά με το αν η ομοφυλοφυλία είναι κάτι “φυσιολογικό” ή μη, συχνά χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τα ζώα και ισχυρίζονται ότι το μόνο πλάσμα που προτιμά να κάνει σχέση με το αντίθετο φύλο είναι ο άνθρωπος, άρα στην εξίσωση του μυαλού τους το να είναι κάποιος gay, είναι κάτι που πάει ενάντια στη φύση. Τώρα όμως που οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι υπάρχει ομοφυλοφιλική έλξη και στα ζώα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

O Ματ Τίπερ, είναι ιδιοκτήτης ενός λαγωνικού, του Φράνκο και παρατήρησε ότι προτιμά να κάνει παρέα αποκλειστικά και μόνο με το άλλο του επίσης αρσενικό σκύλο, τον Νόρμαν ενώ αποφεύγει οποιοδήποτε θηλυκό. Σε κάθε προσπάθεια γνωριμίας με ένα θηλυκό, εκείνος επέμενε να αδιαφορεί αναζητώντας την παρέα μόνο αρσενικών σκύλων. Η μητέρα του Ματ μάλιστα, έχει επίσης παρατηρήσει τη σχέση του Φράνκο με το Νόρμαν και δήλωσε χαρακτηριστικά:«Εδώ και καιρό πίστευα πως τα σκυλιά του Ματ ήταν ομοφυλόφιλα». Παράλληλα, η Κριστίν Κινγκ έχει διαπιστώσει ότι δυο από τα θηλυκά σκυλιά της, Πάγκλι και η Νέλι είναι εξαιρετικά δεμένα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλα κατοικίδια που έχει. Χαρακτηριστικά είπε «Έχουν μια πιο έντονη σχέση. Η Πάγκλι προσπαθεί να είναι πάντα στο πλευρό της Νέλι. Είναι σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι, απλά τυχαίνει να είναι σκύλοι».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Βόλκερ Σόμερ που είναι καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου: “η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά πάει πέρα από το απλό δέσιμο και είναι ένας τρόπος για να εξηγηθεί η σεξουαλικότητα απέναντι στο ίδιο φύλο, η σεξουαλική συμπεριφορά είναι να πει κανείς: ‘Όχι, δεν είναι σεξ, είναι απλώς κυριαρχική συμπεριφορά, ένας άνδρας επιβάλλεται σε έναν άλλον’. Έχει να κάνει με την κοινωνία.”

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, η απόλυτη δοκιμασία για να καταλάβει κανείς αν ένας σκύλος είναι gay, είναι να φέρει ένα αρσενικό σε επαφή με ένα θηλυκό τις γόνιμες ημέρες του. Αν κατ εξακολούθηση αρνείται να συνευρεθεί, τότε θα πρέπει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι προτιμά την ομοφυλοφιλική συντροφιά.

 

Πηγή:marieclaire.gr