Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος!

“Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων”

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι δασκάλα, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων).

Μαζί με την ομάδα της ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μαθαίνουν στα παιδιά πώς να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα. Τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα που θα φέρει την αλλαγή, για αυτό επενδύει σε αυτά με όλο της το είναι. Η Διώνη ήταν η αφορμή να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι…


Η Κατερίνα συνάντησε τη Διώνη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της όπου προσπαθούσε να συνέλθει από τον χαμό της πολυαγαπημένης της μητέρας. Ήταν  6 Σεπτεμβρίου, η μέρα που αντίκρυσε τη Διώνη ετοιμοθάνατη μέσα σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά, πυροβολημένη στα πόδια… ένα άψυχο σώμα να περιμένει καρτερικά τον θάνατό του. Βρισκόταν δίπλα σε μια παρέα εκπαιδευτικών, μας διηγείται η Κατερίνα, οι οποίοι έτρωγαν και έπιναν δίπλα σε ένα πλάσμα που αργοπέθαινε.

Μετά από 20 χρόνια σχεδόν ακτιβισμού έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις ωστόσο εκτός από την κακοποίηση που υπέστη η Διώνη αυτό που την σόκαρε ήταν η απάθεια αυτών των ανθρώπων. Σίγουρα, μας λέει, δεν μπορείς να τα σώσεις όλα, αλλά δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να γυρίσεις και την πλάτη σου.

«Μάζεψα τα κομμάτια μου, πήρα μια βαθιά ανάσα και της φώναξα «Ζήσε εσύ και θα σε κάνω πριγκίπισσα!». Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, ξέρω όμως ότι αυτό το πλάσμα ξαναξεκίνησε τη ζωή του από την αρχή και πήρε πίσω όλα εκείνα που της άξιζαν».«Η διάσωσή της ήταν πολύ δύσκολη γιατί αν και σωματικά επανήλθε έπρεπε μετά να παλέψει με τους εφιάλτες της. Για δύο χρόνια ήταν ένα φάντασμα του εαυτού της που φοβόταν ακόμη και να ανοίξει τα μάτια της».

Η αγάπη όμως και η υπομονή όλα τα μπορεί και έτσι στις  25 Ιανουαρίου η Διώνη σηματοδότησε την ίδρυση της ομάδας Ζω.Ε.Σ. όπου μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα “Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» ξεκίνησαν να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν τα μικρά παιδιά για τα ζώα.

«Η Διώνη έχει συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 50.000 παιδιά και ενήλικες και προχωρά μαζί μου «χέρι χέρι» με στόχο να μην γεννήσουν τα σχολεία κανέναν άλλον δολοφόνο» μας αναφέρει.

Το βιβλίο με τη συγκλονιστική ιστορία της Διώνης είναι η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού. «Το Δώρο» που είναι και ο τίτλος του βιβλίου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Επιμελητήριο της Ξάνθης και τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Η κα Παπαποστόλου στην ερώτηση τι επιδιώκει μέσα από αυτό το βιβλίο μας απαντάει με πάθος τα εξής: 
«Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ευζωία. Είναι ένα βιβλίο απόλυτα ειλικρινούς μαρτυρίας, για όσα εγώ και η Διώνη φοβηθήκαμε, πολεμήσαμε και κατακτήσαμε. Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας  πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.

Ένα βιβλίο σύμβολο της μάχης του Καλού με το Κακό. Της Παιδείας με την αμορφωσιά της ψυχής. Της δύναμης να συνεχίζεις ό,τι κι αν γίνει, όσα κι αν είναι τα εμπόδια για να φτιάχνεις παραδείσους. Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων.

Ένα βιβλίο για την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, της θέλησης για ζωή, της χαράς του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Ένα βιβλίο που σε οδηγεί να ακούσεις τον άλλον, να τον αφουγκραστείς και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνεί, ώστε να ξεκλειδώσεις τον πραγματικό του εαυτό και μαζί να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Ένα βιβλίο που μιλά για τις σχέσεις. Σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στα συναισθήματα. Σχέσεις που δεν βασίζονται σε μία καθημερινή επικοινωνία αλλά στην ανακάλυψη ενός καινούριου και μοναδικού τρόπου γνωριμίας και άδολης αγάπης. Ένα βιβλίο προτροπή στους ανθρώπους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους.

Ένα βιβλίο κρυφή επιθυμία του καθενός μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, μαχητές της ζωής ό,τι και αν προκύψει. Ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει. Ένα βιβλίο για τα ζώα που διδάσκουν, για ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, για έναν σκύλο που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, για μια νέα εποχή που μόλις τώρα ξεκινά. Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης. Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης».

Η συνεχής ενημέρωση παραμένει η μεγαλύτερη της επιθυμία και εύχεται το πρόγραμμα ΖΩ.Ε.Σ. να ταξιδέψει παντού. Πιστεύει πως η νέα γενιά πρέπει να δώσει επιτέλους ένα τέλος σε όλα τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ζώων. Γνωρίζει ωστόσο, και μας το αναφέρει πως «οι Ζω.Ε.Σ. σαφέστατα δεν μπορούν να λύσουν το θέμα των αδέσποτων ζώων μόνες τους αλλά είναι αποφασισμένες να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση μελλοντικών πολιτών με ζωοφιλική συνείδηση, με αίσθημα εθελοντισμού, αλτρουισμού, συνεργασίας και δικαιοσύνης.

Άτομα που θα υιοθετούν ένα ζώο και θα παραμένουν δίπλα του μέχρι το τελευταίο λεπτό του ταξιδιού του σε αυτή τη ζωή. Η αλλαγή θα έρθει. Με βήματα αργά και σταθερά. Γκρεμίζεις και ξαναχτίζεις. Έτσι έρχεται η αλλαγή! Ούτε από τον καναπέ ούτε από τους ακτιβισμούς και τα βέλη του πληκτρολογίου. Ο καθένας μας ας κάνει την αυτοκριτική του, γιατί πορεύεται όπως ο ίδιος πιστεύει πως γαληνεύει η ψυχή του».

Το βιβλίο «Το Δώρο» της κα Παπαποστόλου μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο» όπου σύντομα θα φιλοξενήσει και την παρουσίασή του με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Ο Χρόνος».

Πηγή:xronos.gr