FCI Youth : Παγκόσμιο καινοτομικό πρόγραμμα, σκύλος και παιδιά.

FCI_Youth__Mission__Vision_and_Values

Μέσω μηνύματος του Προέδρου Rafael de Santiago,στην ιστοσελίδα του μεγαλύτερου Κυνολογικού Οργανισμού, FCI (Fédération Cynologique Internationale-Διεθνής Ομοσπονδία Κυνολογίας)με έδρα το Βέλγιο, ανακοινώνεται το καινοτομικό πρόγραμμα FCI Youth που απευθύνεται στη νέα γενιά και τις χώρες με τους εκπροσώπους που θα συμμετέχουν.

To όραμα του προγράμματος είναι :“Να διαιωνίζει και να υποστηρίζει το δεσμό μεταξύ των νέων ανθρώπων και των σκύλων, ενθαρρύνοντας τη βιώσιμη δέσμευση για τη κυνολογική δραστηριότητα σε όλο το κόσμο, μέσω εθνικής και παγκόσμιας προσέγγισης.” 

Το μήνυμα του Προέδρου της FCI:

Στα επόμενα χρόνια, η σημερινή νεολαία θα φέρει τους νέους ηγέτες του κόσμου μας, τους ηγέτες που θα συνεχίσουν και θα βελτιώσουν τη κληρονομιά των σημερινών θεσμών και θα τους μεταφέρουν σε ένα νέο και λαμπρό μέλλον.

23110994587_427056694136701_1323472619378792655_n

Από γενιά σε γενιά, έχουμε μοιραστεί την αγάπη μας για τα σκυλιά, παρ ‘όλα αυτά, είναι και δική μας ευθύνη, όχι μόνο για να διδάξουμε  την επόμενη γενιά των ηγετών της FCI για την αγάπη και την προστασία των σκύλων, αλλά και να τους ενθαρρύνουμε  να συμμετέχουν στο πιο σημαντικό οργανισμό του κόσμου για το σκύλο.

Πρέπει να προετοιμάσoυμε  τους νέους μας για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Είναι καθήκον μας να τους εξοπλίσουμε με τη σοφία, τη γνώση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν και να διατηρήσουν την FCI ως μια παγκόσμια και ενιαία οργάνωση.

Επτά νέοι ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν βγεί  “μπροστά”και μαζί θα οργανώσουμε και θα υλοποιήσουμε  ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου FCI για το μέλλον, μία  από τις πιο πρωτοποριακά, διαδραστικές και προληπτικές πρωτοβουλίες της FCI  για το επόμενα χρόνια.                                      

To FCI Youth  θα αναπτύξει και θα οδηγήσει τις πρωτοβουλίες της FCI προς την κοινότητα των νέων, την ίδια στιγμή θα γίνει μια αξιόπιστη πηγή για τους νέους εραστές σκύλων σε όλο τον κόσμο. Θα είναι ευθύνη τους να στηρίξουν, και να γιορτάσουμε μαζί  αυτή την ιδιαίτερη σχέση που βλέπουμε συνεχώς μεταξύ των νέων ανθρώπων και των σκύλων. Θα ενθαρρύνει επίσης τη δέσμευση για ΟΛΕΣ τις κυνολογικές δραστηριότητες από έφηβους, νεαρούς, ενήλικες και νέους επαγγελματίες στο πλαίσιο των  Εθνικών Οργανισμών μας.

FCIYouthΗ σημαντική αυτή πρωτοβουλία θα πρέπει να καθοδηγείται από ισχυρές αξίες, αξίες που καθορίζονται από : αναψυχή, φίλαθλο πνεύμα, υπευθυνότητα, υποστήριξη, εκπαίδευση, ισότητα, προοδευτικότητα και πίστη. Αυτές οι αξίες  σε συνδυασμό με δημιουργικές και σύγχρονες ιδέες θα παροτρύνουν τους νέους να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός για να χτίσουν  την FCI του μέλλοντος, προς όφελος των σκύλων σε όλο τον κόσμο.

To FCI Youth θα ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον της νεολαίας και θα χρησιμοποιήσει τις ευκολίες και τα πλεονεκτήματα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη σύνδεση μαζί τους για να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κοινότητα των νεαρών εραστών των σκύλων.

Τα μέλη αυτής της δυναμικής ομάδας επιλέχθηκαν μεταξύ των διαφόρων γεωγραφικών τμημάτων της FCI. Λειτουργούν υπό την ηγεσία του Kου. G.Jipping, Αντιπρoέδρου της FCI, και της Κας. Luna Durán, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της FCI όπου ορίστηκαν από το Πρόεδρο της FCI, τον Ko R. de Santiago. Όλοι τους έχουν ήδη μια μεγάλη εμπειρία στο περιβάλλον του σκύλου,συμμετέχοντας ενεργά σε εθνικό επίπεδο  και σε συνεργασία με τους έφηβους. 

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:

Anna Mäkinen, Φιλανδία
Birgit Bischoff, Γερμανία
Daiva Kvedariene, Λιθουανία
Catarina Molinari, Πορτογαλία
Gerardo Bernard, Μέξικο
Jed Chua, Φιλιππίνες
Miguel Casellas-Gil, Πουέρτο Ρίκο

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της FCI αναφέρει: και ως κάποιος λίγο μεγαλύτερος, καλώ την επόμενη γενιά των νεαρών εραστών των σκύλων  σε όλο τον κόσμο για να ανεβάσουν το πήχη, να ενωθούν για την ευημερία των σκύλων, για το μέλλον του αθλήματος μας  και να γιορτάσουμε τον απίστευτο δεσμό μεταξύ των σκύλων και των ανθρώπων.

Rafael de Santiago
FCI President 

Περισσότερα για την FCI: Η FCI είναι ο μεγαλύτερος Κυνολογικός οργανισμός. Περιλαμβάνει 90 μέλη και οι συμβασιούχοι εταίροι του (ένα μέλος ανά χώρα) εκδίδουν τα δικά τους γενεολογικά πιστοποιητικά (pedigree) και εκπαιδεύουν τους δικούς τους κριτές. Εξασφαλίζει ότι όλα τα pedigree και οι κριτές αναγνωρίζονται αμοιβαία από όλα τα μέλη της.

Η FCI έχει πέντε τμήματα: την Ευρώπη, την Αμερική και την Καραϊβική, την Ασία και τον Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Tη χώρα μας εκπροσωπεί ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδoς (KOE)

Ο οργανισμός στο διαδίκτυο: Website: www.fci.be ,Facebook:facebook.com/FederationCynologiqueInternationale

Το πρόγραμμα FCI Youth στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 
Facebook: facebook.com/4youngdoglovers
Twitter: @fci_youth
Hashtag: #FCInext