Φεστιβάλ Κατοικίδια Εν Δράσει Αθήνα 14 -16 Οκτωβρίου 2016 Metropolitan Expo

Ετοιμαστείτε το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου να απολαύσετε μαζί με την οικογένεια, τα παιδιά και τους φίλους σας το ” Φεστιβάλ Κατοικίδια Εν Δράσει “,  το μεγαλύτερο φεστιβάλ-γιορτή για τα ζώα συντροφιάς.

Ένα μοναδικό φεστιβάλ για την προώθηση της Υπεύθυνης Ιδιοκτησίας των Ζώων Συντροφιάς.

Με μια πληθώρα εκδηλώσεων, διαγωνισμών και επιδείξεων, το «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αποτελέσει τον ιδανικό τόπο για να συναντήσετε ιδιοκτήτες και χομπίστες.

Ο τεράστιος χώρος του «Metropolitan Expo» έκτασης 12.500 τ.μ θα χωριστεί σε ζώνες ενδιαφέροντος. Κάθε μια από αυτές θα φιλοξενήσει διαγωνισμούς και δραστηριότητες στους οποίους θα προβληθούν προϊόντα και υπηρεσίες για ζώα συντροφιάς.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016» θα πραγματοποιηθούν:

• το «International Dog Festival – Athens 2016», με τη συνεργασία του Κυνολογικού Όμιλου Ελλάδας, ο οποίος θα διοργανώσει τριπλή διεθνή έκθεση σκύλων.

• το «International Cat Festival 2016», με τη συνεργασία της Felina Greece, η οποία θα διοργανώσει τριπλή διεθνή έκθεση γάτας.

• το «International Rat & Rabbit Festival 2016», με τη συνεργασία του ομίλου τρωκτικών και λαγόμορφων, ο οποίος θα διοργανώσει διεθνή έκθεση για πρώτη φορά.

• Τα Groom Expo & Groom Pro, σεμινάρια καλλωπισμού και πρωτάθλημα grooming για επαγγελματίες.

• Ο εντυπωσιακός 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Δίσκων Ανατολικής Μεσογείου σε συνεργασία με τον Νιντάλ Ρέζεκ υπό την αιγίδα του Discus Club Greece. Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός θα αποτελέσει τμήμα του European Master Discus Competition.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και ο 2ος Διαγωνισμός Βιοτοπικού Ενυδρείου.

• Επίσης, θα υπάρξει μια ζώνη με πολύχρωμα πτηνά κάθε είδους σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ομίλους πτηνών συντροφιάς της Αττικής.

• Τέλος, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό, σε ειδική ενότητα θα παρουσιαστεί η δράση ζωοφιλικών σωματείων/οργανώσεων.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) με χορηγό επικοινωνίας που θα είναι μαζί τους την ιστοσελίδα www.istoriesadespoton.gr συμμετέχουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ – γιορτή για τα ζώα συντροφιάς «Κατοικίδια εν Δράσει» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα Αττικής.

Στο περίπτερο Ε10 στο Hall 2 η ομάδα Ζω.Ε.Σ. και η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» σας περιμένουν να γνωρίσετε από κοντά τις δράσεις και το έργο τους, να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με τους τετράποδους φίλους μας και να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες φιλοζωικές εκδηλώσεις σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικά events ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχουν προγραμματιστεί ειδικά για τα παιδιά με στόχο να εμφυσήσουν τη φιλοζωική κουλτούρα στην επόμενη γενιά ώστε να μπει ένα τέλος στα εγκλήματα εις βάρος των ζώων που γίνονται παντού στη χώρα μας.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. θα παρουσιάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου το διαδραστικό και πολυθεματικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» με παρουσιάσεις βίντεο, αφήγηση ιστοριών, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, διαγωνισμούς ζωγραφικής ώστε όλα αυτά μαζί σε συνεργασία να κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τα κατοικίδια ζώα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες. Μαζι τους η ερμηνεύτρια και θεατρολόγος Σοφία Παπουλάκου και η ζωγράφος Ματίνα Λαμπροπούλου επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και τους ενηλίκους που θα επισκεφθούν το περίπτερο Ε10 της ομάδας Ζω.Ε.Σ. που στην φετινή αυτή γιορτή για τα ζώα συντροφιάς θα έχει μαζί της την ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Η Αμαλία Μόερμαν Παυλίδη, επίσημο μέλος της Ένωσης Εναλλακτικών ιατρών – θεραπευτών Ολλανδίας STIBAG έρχεται ειδικά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τις εναλλακτικές θεραπείες σε ζώα, να λύσει κάθε απορία σχετικά με τον τομέα αυτό και να θέσει τις βάσεις για μια νέα εποχή για τα ζώα που η φύση δίνει τις απαντήσεις σε όλα.Ενω εκπλήξεις με κλόουν,μάγους, animater θα σας καταπληξουν!

Face painting και μπαλονοκατασκευες! Μαζί τους οι μοναδικοί Χαχανούληδες και οι Ονειροβάτες και όλοι μαζί στήνουν μια αξέχαστη 3ήμερη γιορτή! Θα ζήσουμε έναν μαραθώνιο ζωγραφικής και ζωοφιλικών ενημερώσεων για μικρούς και μεγάλους! Οι Ζω.Ε.Σ επίσης αναλαμβάνουν την ξενάγηση στο χώρο του φεστιβάλ ομάδων παιδιών κατόπιν ραντεβού!

Πρωταγωνίστρια στα events θα είναι η Διώνη που η τραγική της ιστορία αποτέλεσε την αιτία για να «γεννηθούν» οι Ζω.Ε.Σ. και να εμπνεύσει τόσο την ιδρύτρια αυτή της ομάδας Κατερίνα Παπαποστόλου όσο και τα μέλη της. Μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, κακοποιήθηκε βάναυσα και πετάχτηκε σαν σκουπίδι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό θάνατο. Σήμερα στέκεται στα πόδια της, σηματοδοτώντας έναν τεράστιο αγώνα που η ομάδα Ζω.Ε.Σ. είναι αποφασισμένη να κάνει εκφράζοντας τη φωνή όλων αυτών των 3.000.000 αδέσποτων ζώων που καθημερινά υποφέρουν και βασανίζονται στους δρόμους.

• Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να επισκεφθείτε το φεστιβάλ με την τάξη ή το σχολείο σας για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στο 6972852898 ή με μήνυμα στη σελίδα Ζω.Ε.Σ στο Facebook!

Ωράριο – Πρόσβαση
Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 12:00 – 20:00
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 10:00 – 21:00
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 10:00 – 20:00

Οδηγίες πρόσβασης (από το επίσημο site του Metropolitan Expo):

-Οδικώς

Μέσω της Αττικής Οδού, 2 km μετά από όλους τους χώρους του Αεροδρομίου (Αφίξεις, Αναχωρήσεις, Ξενοδοχείο, σταθμό Metro κλπ), με άνετους χώρους στάθμευσης.

-Με αεροπλάνο

Το METROPOLITAN EXPO απέχει ελάχιστα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην Οργάνωση να παρέχει συνεχή εσωτερική συγκοινωνία (shuttle bus), μεταξύ των χώρων του αεροδρομίου και του εκθεσιακού κέντρου.

Μέσα μαζικής μεταφοράς

-Metro
Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή 3 – Αιγάλεω / Μοναστηράκι / Δουκ. Πλακεντίας / Αεροδρόμιο

-Προαστιακός Σιδηρόδρομος
Στάση Αεροδρόμιο , γραμμή Νερατζιώτισσα – Δουκ. Πλακεντίας / Αεροδρόμιo

-ΟΑΣA
Ολα τα λεωφορεία Express της Αττικής για Αεροδρόμιο (X92 / Κηφισιά – X93 / ΚΤΕΛ Κηφισού & Λιοσίων – X94 / Σύνταγμα – X96 / Πειραιάς – X97 / Δάφνη)

-ΚΤΕΛ
Σύνδεση με Λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Για όλες τις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Metro – Προαστιακός, ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ και Αεροδρόμιο), δίνεται η δυνατότητα στην Οργάνωση να παρέχει απευθείας σύνδεση και σε ελάχιστο χρόνο (μόλις 5΄), με το METROPOLITAN EXPO, με λεωφορεία (shuttle buses), τα οποία σταθμεύουν έξω από την έξοδο 2 των αφίξεων του Αεροδρομίου, σε στάση με ειδική σήμανση «Εκθεσιακό Κέντρο».

Για την συνεχή ενημέρωση και διευκόλυνση του κοινού υπάρχουν info kiosks με τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.