Αδέσποτα στην Ελλάδα, Μέρος 2ο, Μια κουβέντα με το Μιχάλη

Μιχάλη καλησπέρα, έχουμε γνωριστεί πρόσφατα, δυστυχώς μέσω διαδικτύου μόνο μέχρι στιγμής και μέσω μιας ομάδας συνανθρώπων μας, που δηλώνουμε λάτρεις κοινής και αγαπημένης μας φυλής πιστών τετράποδων φίλων του ανθρώπου.

Συζητάγαμε το καλοκαίρι για το θέμα κακοποίησης με άσχημο τέλος ενός αδέσποτου σκυλάκου σε κάποιο ξενοδοχείο, που είχε αναστατώσει το πανελλήνιο, τουλάχιστον στο internet θυμάμαι τότε είχε γίνει ψιλοπανικός.

Είχα γράψει τότε σε εκείνη τη συζήτηση:

᾽᾽ξεφτύλα,,και δυστυχώς νομίζω υπάρχουν πολλοί και στη χώρα μας που θεωρούν ότι η σακούλα σκουπιδιών και ο σκύλος μπορεί να έχουν την ίδια κατάληξη,,άνετα,, χωρίς να αισθάνονται και κάτι διαφορετικό.. Πρόσφατα επίσης στη Κάρυστο έμαθα απο φίλο για ένα αδέσποτο σκυλι (πανέξυπνο και φιλικότατο) που τριγυρνούσε σε ένα ξενοδοχείο,,γιατί κάπου κάπου του έδινε κάποιος κάτι να φάει,, περνάει τη πόρτα ό Ελληνάρας επισκέπτης -τσουπ τον σπρώχνει με το πόδι νομίζοντας και διακριτικά,, ότι τον διώχνει για να περάσει,, από πίσω έρχονται κάτι Γερμανοί τουρίστες και σκύβει ο ένας απο αυτούς και τον χαιδευει στο κεφάλι,, προχωράνε , μπαίνουν στο ξενοδοχείο και τους λέει ο reception man , ”συγνώμη αλλά δεν επιτρέπονται τα σκυλιά στο ξενοδοχείο” , λένε: Μα , δεν είναι δικό μας,, μας ακολούθησε μάλλον,, και ο υπεύθυνος υποδοχής βγάζει σιγά σιγά τον σκύλο έξω.,, Μετά απο λίγο ο σκύλος πέρασε απο τη πόρτα πάλι (κανεις δεν ξέρει πως), οι Γερμανοί τακτοποιούσαν τις αποσκευές στο δωμάτιο τους , όταν άκουσαν ένα θόρυβο στη πόρτα ανοίγοντας αντίκρισαν το αδέσποτο μούτρο να κάθεται και να τους κοιτάει. Αποτέλεσμα? Ο μούτρος αυτός υιοθετήθηκε ταξίδεψε και τώρα είναι στη Γερμανία παρέα με αυτόν που του χαίδεψε το κεφάλι στην είσοδο εκείνου του ξενοδοχείου στη Κάρυστο.

Τελευταία κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με αδέσποτα σκυλιά και μετακίνηση τους σε χώρες του εξωτερικού με σκοπό τη κακομεταχείρηση τους, αρκετά απο αυτά τώρα τελευταία βλέπουμε ότι διαψεύδονται, εφόσον δεν παρουσιάζονται αντίστοιχες αποδείξεις και δείχνουν σε αρκετούς την εικόνα ῎ορισμό᾽᾽του troll που συντελεί και επαυξάνει τη κάκιστη εικόνα της χώρας μας.

Με την ευκαιρία λοιπόν πήρα το θάρρος να σε ενοχλήσω για να μοιραστείς δυο πράγματα παραπάνω μαζί μας :

Πές μας για σένα, για τον εαυτό  σου , και τη σχέση σου με τα κατοικίδια ζώα,

2014-03-21-17.11.06

 Με λένε Μιχάλη είμαι από την Κρήτη και δουλεύω στην Κω, έχω ένα μπόξερ 2,5 χρονών που τον αγαπάω πολύ!!

Τι γνωρίζεις για το θέμα, αδέσποτα στην Ελλάδα και μεταφορά τους σε χώρες του εξωτερικού απο προσωπικές σου εμπειρίες;

Tο θέμα αδέσποτα στην Ελλάδα είναι τραγικό, έχουμε πάρα πολλά, και είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν.

Για το έργο σας  που παράγεται με προσωπικό χρόνο και κόστος για τις αδέσποτες ψυχές. 

Στο ξενοδοχείο που δουλεύω τώρα και μερικά χρόνια έχουν φτιάξει ένα χώρο όπου και μαζεύουν τα αδέσποτα, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να τα βλέπουν να παίζουν μαζί τους και στο τέλος να τα υιοθετούν, κάθε σεζόν φεύγουν περίπου στα δέκα, ασχολούνται δύο άτομα, { εγώ λόγο δουλείας δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ, ίσα ίσα που προλαβαίνω το δικό μου, δουλεύω περίπου 13 ώρες την ημέρα} το κόστος για ένα μεγάλο ξενοδοχείο είναι μικρό.

10489767_10152544824804445_8636301680298869763_n

 Βοηθάτε τις αδέσποτες ψυχές που συνάνθρωποι μας συντελούν στο να βρίσκονται στο πουθενά , ποιά είναι η πιό ευχάριστη και ποια η ποιό δυσάρεστη εμπειρία που έχεις ζήσει? 

Ευχάριστη εμπειρία είναι όταν τελικά υιοθετούν κάποιο σκυλάκι, η ποιο δυσάρεστη εμπειρία είναι πέρυσι όταν κάτι πελάτες είχαν βγάλει βόλτα κάτι κουταβάκια, πάτησε αυτοκίνητο το ένα και ούτε που σταμάτησε.

10440994_10152544824574445_6922629276079972017_n

 Τι κάνετε για να διασφαλίζεται ότι τα ζώα που πηγαίνουν στο εξωτερικό δεν κακομεταχειρίζονται? 

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τους ανθρώπους, αν και έχουν φτιάξει μια σελίδα στο facebook όπου δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα σκυλάκια που έχουν πάρει σπίτια τους.

10446640_10152544821994445_9100012041937082577_nΤι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας σχετικά με τα αδέσποτα? 

Στην χώρα μας πρώτα από όλα πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία και μετά όλα τα άλλα έρχονται.

2014-05-12-12.13.03