Φιλο..ζωϊκά νέα !!

Σε κοινό δελτίο τύπου προχώρησαν σήμερα 29/1/2015, οι Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.), Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί κτηνοβασιών και παράνομου εμπορίου αδέσποτων ζώων, όπου αναδημοσιεύουμε παρακάτω .

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα από μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιστοσελίδες ,που μπορούν να θεωρηθούν άνετα ”troll”,περιέχουν ”εξακριβωτικά” επίσης συμπεράσματα , ξεπερνώντας οποιοδήποτε κανόνα η κώδικα δεοντολογίας, δίνοντας επίσης  την εντύπωση ότι υπερτερούν έναντι του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας,  φτάνοντας και πάλι στο σημείο να εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, εκτός βέβαια τη ”προσβολή” που παίρνουν σαν ”δωράκι” ή ”extra bonus” συνάνθρωποι μας, εθελοντές σε φιλοζωϊκές οργανώσεις  που τρέχουν σε επίπεδα που ίσως λίγοι να γνωρίζουν, για να βοηθήσουν αδέσποτες ψυχές που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας  κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας παρατάνε στους δρόμους, για να τρέχουν οι άλλοι,, να τους βρούν μια καλή οικογένεια και ένα ζεστό σπίτι , κάπου..έξω απο δώ.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ,, ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε σιγά σιγά.  Και τώρα είναι η ευκαιρία.!!

Η χώρα έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι ”θέλει” να αλλάξει , το λέει κιόλας,, δεν μπορεί όμως να περιμένει μια ζωή τις αλλαγές να τις κάνουν οι ”άλλοι”

Ειδικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιστοσελίδες που αναπαράγουν τις τρολλιές, θα πρέπει να καταλάβουν ότι στο ”ανταγωνιστικό” τραπέζι της ενημέρωσης,της κυκλοφορίας της δημοσιότητας,, ή του ”λεγόμενου” traffic, όλα αυτά που αναπαράγονται μόνο κακό κάνουν και συνεχίζουν τη κατρακύλα της εικόνας μας στο εξωτερικό,, γιατί για εδώ μέσα,,άστο., ήδη στα όρια τα πράγματα και δυστυχώς  οι καταστάσεις είναι ήδη άσχημες και επιζήμιες για την χώρα μας,,καιρό τώρα.

Θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να καταλάβουμε.,ότι στα σημεία των καιρών που ζούμε, μπορεί να πουλάει το τρελό, το βίαιο και το ανώμαλο, η ιστορία όμως δείχνει έως τώρα ότι στο τέλος ΠΑΝΤΑ κερδίζει το καλό!!

Ας δώσουμε όλοι χώρο στο καλό ,,και ας μη ”πουλάει” τόσο,, αν είμαστε πολλοί,,θα κερδίσουμε!!!

Παρακολουθούμε τη συνέχεια,, και όσο ζούμε..ελπίζουμε…

Υ.Γ Τουλάχιστον ”ένα” συγνώμη κάποια στιγμή, κάποιος θα πρέπει να το πεί, απο την ηθική ”Ελληνική” πλευρά,  άσχετα με τις ευθύνες της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Η συνέχεια…επί της οθόνης… 10921697_10153037612597328_1969632047_n

 10884809_10153037612592328_236395315_n

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα
Παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους
και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι

Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε «κύκλωμα κτηνοβασίας»! Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη.
Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους; Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν;
Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών. Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για «παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου», «πειραματόζωα», «γούνες και στολές για δύτες» και αποφέρουν «κέρδη εκατομμυρίων» απ’ τα οποία προκύπτει και «φοροδιαφυγή». Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί «κυκλώματος κτηνοβασιών».
Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ.
Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία.
Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι εγκληματικό.
Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.
Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.
Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο.

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού

Για περισσότερες πληροφορίες
Email: info@pfo.gr
Τηλ: 6932-49.58.67

Φιλο..ζωϊκά νέα