Ο άνθρωπος που επέστρεψε στη ραδιενεργή πόλη για να φροντίζει τα ζώα (Video)

Σε σημείο των καιρών που οι απρόβλεπτοι παράγοντες της φύσης μπορούν να αλλάξουν τα πάντα πλέον σε μερικά λεπτά σε αυτό το πλανήτη, η  Φουκοσίμα  στην Ιαπωνία καταγράφει καταστροφικές συνέπειες μα και απρόβλεπτες για το μέλλον επιπτώσεις.

Η πυρηνική καταστροφή που συνέβη στον πυρηνικό σταθμό του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα προκλήθηκε λόγω της πυρηνικής κατάρρευσης και έκλυσης ραδιενεργών υλικών μετά το σεισμό και το τσουνάμι Tohoku, στις 11 Μαρτίου 2011.

Η διεθνής ανησυχία παραμένει και εκφράζεται σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο το κόσμο με τις εξελίξεις να στρέφονται στις προκλήσεις του εσωτερικού των αντιδραστήρων. 

Οι Αρχές εκκένωσαν τη περιοχή και άνθρωποι που ζούσαν εκεί εγκατέλλειψαν περιουσίες, σπίτια και ζώα.

cf779847-1302-4d58-9843-45e615cae8ae-713x720

Ο 55χρονος Naoto Matsumura, εργάτης στην κατασκευαστική ζώνη, γύρισε πίσω στη πόλη “φάντασμα” Tomioka  για να φροντίσει τα ζωντανά του.

Βρήκε όμως  περισσότερα ζωντανά να έχουν την ανάγκη του και έτσι επέστρεψε στην απαγορευμένη ζώνη για να τα φροντίζει.577206_106602599484864_1853491778_n

Ανακάλυψε ότι πολλά ζώα, κυρίως αγελάδες, είχαν πεθάνει κλεισμένα σε σταύλους χωρίς νερό και τροφή.

Οι Αρχές του απαγόρεψαν να βρίσκεται εκεί αλλά ο ίδιος παραμένει και φροντίζει όσα περισσότερα ζωά μπορεί.fukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-14

Στις προειδοποιήσεις που του έχουν απευθύνει για την υγεία του, απαντά αφοπλιστικά λέγοντας πως είναι ήδη αρκετά μεγάλος για να ανησυχεί.

Η μόνη προφύλαξη που παίρνει είναι ότι αποφεύγει να τρώει οτιδήποτε προέρχεται από την απαγορευμένη περιοχήfukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-13

Φροντίζει για  τα ζώα της περιοχής 4 χρόνια τώρα,αγνοώντας τις προθέσεις των Αρχών για θανάτωση των ζώων.

Οι προμήθειές του προέρχονται  από συνεισφορές τρίτων,και δωρεές νερού από ανθρώπους εκτός της ζώνης αποκλεισμού.

ΒΙΝΤΕΟ : Naoto Matsymura “Ο προστάτης των ζώων της Φουκοσίμα”

Πηγές

http://www2.keelpno.gr

Photos: www.theguardian.com , http://goo.gl/Xa0d0Z

http://www.mirror.co.uk/