Σταύρος Σκαρπαθάκης : Η σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης του κατοικίδιου σας

Σήμερα Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016 και ώρα 16:00 ,ο Δρ.Σκαρπαθάκης Σταύρος, χειροπράκτης ανθρώπων και ζώων θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στο χώρο του Four Feet σχετικά με τη σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης του κατοικίδιού σας. Επίσης, θα γίνει ανάλυση συχνών παθήσεων που αντιμετωπίζουν τα ζώα όπως δισκοπάθεια, δυσπλασία και άλλα μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.Η σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης του κατοικίδιού σας
Αντί για εισητήρια θα δεχτούμε δωρεές για να βοηθήσουμε την Joy
https://goo.gl/vgEsYH
……………………..……………………..……………………..……………………..…….

Eφαρμογή της χειροπρακτικής

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περισσότερες από 500 αρθρώσεις. Σε κάποιο μεγαλύτερο σπονδυλόζωο, όπως το άλογο, ο αριθμός και η πολυπλοκότητα αυτών, αυξάνεται. Η σπονδυλική στήλη έχει τρείς βασικές λειτουργίες :
1.Την κίνηση, 2. Τη στήριξη και 3. Την προστασία του νευρικού συστήματος.
Η αποκατάσταση της κινητικότητας των αρθρώσεων με σκοπό την αποφόρτιση και αποκατάσταση του νευρικού συστήματος είναι ο κύριος στόχος της Χειροπρακτικής. Αυτό επιτυγχάνεται με χειρισμούς των αρθρώσεων, που ονομάζονται Ανατάξεις (Adjustments).

Η ανάταξη είναι μία ελεγχόμενη και συγκεκριμένη κίνηση μεγάλης ταχύτητας, μικρού βεληνεκούς που γίνεται με την εφαρμογή μικρής πίεσης επί της άρθρωσης. Ο σκοπός δεν είναι να επέμβουμε στις υγειής αρθρώσεις αλλά ούτε να υπερβούμε τα όρια της άρθρωσης ή το εύρος κίνησης της.

Το στοιχείο που κάνει τη Χειροπρακτική τόσο επιτυχημένη και ξεχωριστή είναι η εφαρμογή αυτών των συγκεκριμένων τεχνικών, με ελεγχόμενο τρόπο, σε συγκεκριμένες κινητικές μονάδες και νεύρα. Διορθώνοντας τα υπεξαθρήματα επιτρέπεται η φυσιολογική ροή πληροφοριών μέσω των νευρικών οδών. Έτσι το σώμα θα μπορέσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα να ανταποκριθεί σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα.

Ο χειροπράκτης πρέπει να είναι ικανός:

  • Να βρίσκει ποιός σπόνδυλος είναι υπεξαθρημένος

  • Πότε αυτός ο σπόνδυλος είναι υπεξαθρημένος

  • Ποιός δεν είναι και Πότε δεν είναι εκτός θέσης

  • Πως να αποδεικνύει ότι υπάρχει νευρική διαταραχή

  • Πως να αποδεικνύει την ακριβή θέση υπεξαθρημένου σπονδύλου

  • Πως να αποδεικνύει την ακριβή κατεύθυνση της ανάταξης

Η χειροπρακτική βοηθάει στη πρόληψη εμφάνισης και εξέλιξης παθολογικών και λειτουργικών βλαβών.

Μην ξεχνάμε πως οι μεγάλες βλάβες κάποτε ήταν μικρές που δεν περιορίστηκαν και εξελίχθηκαν σε χρόνιες παθήσεις. Κλασικό παράδειγμα είναι οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις και οι δισκογενείς βλάβες της σπονδυλικής στήλης. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος μετά τον τραυματισμό του προκαλεί αστάθεια στην αντίστοιχη άρθρωση. Ο εγκέφαλος λαμβάνει τα ερεθίσματα από τους υπεύθυνους υποδοχείς και ξεκινάει τη διαδικασία της επούλωσης. Το πρώτο στάδιο επούλωσης είναι η φλεγμονή, το στάδιο του έντονου πόνου.

Στη συνέχεια μετά από κάποιες ημέρες ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταπολεμήσει την αστάθεια της αρθρικής μονάδας και διατάζει την παραγωγή και αποθήκευση ασβεστίου στα σπονδυλικά σώματα. Ακτινογραφικά φαίνονται σαν αγκάθια και διαγνώνονται σαν εκφυλιστικές αλλοιώσεις ή οστεόφυτα.

Ένα είδος αρθρίτιδας ξεκινάει κάπου εδώ με ακόλουθο αποτέλεσμα την πίεση των νεύρων.

 Facebook