Μάθημα ανθρωπιάς από τον Ισημερινό μέχρι τη Σουηδία.

Η μοναδική ιστορία στοργής και φροντίδας του αδέσποτου σκύλου από το Εκουαδόρ που λύγισε καρδιές.

Η Σουηδική ομάδα extreme sports Team Peak Performance βρέθηκε στον  Ισημερινό για να συμμετέχει στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Adventure Racing  στο Εκουαδόρ καλύπτωντας τρεις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ,των Άνδεων, τον Ειρηνικό και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.Ένας αγώνας αντοχής και δοκιμής για τον ανθρώπινο οργανισμό  στο οποίο οι αθλητές κάνουν πεζοπορία, καγιάκ και ποδήλατο για  690 περίπου χιλιομέτρα διασχίζοντας τις διαδρομές μέρα-νύχτα. (δείτε παράδειγμα).

1

Όλα άρχισαν όταν ο Άρθουρ πλησίασε την ομάδα σε έναν σταθμό και ο αρχηγός Mikael Lindnord  πρόσφερε στο ταλαίπωρο αδέσποτο ένα μεζέ από την ενεργειακή τροφή των αθλητών.

dog-Arthur-Mikael Lindnord

Αυτό ήταν… Το τι συνέβη πραγματικά μετά λύγισε τη σκληροτράχηλη ομάδα. Ακόμα και όταν προσπάθησαν να απομακρύνουν το σκύλο μακριά τους για το δικό του καλό , ο Άρθουρ αρνήθηκε να φύγει και έτσι άρχισε να τους ακολουθεί παντού.

10

Όταν ένας από τους αθλητές αντιμετώπισε πρόβλημα με το πόδια του ο Άρθουρ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί λίγο μαζί τους, κάθε φορά που κάποιος κουνιόταν ο Άρθουρ σήκωνε το κεφάλι του ρίχνοντας κάθε φορά μια “κλεφτή” ματιά στη καινούργια του παρέα.

11
Στο αγωνιστικό μέρος με καγιάκ (36 μίλια γύρω από την ακτή) οι διοργανωτές προειδοποίησαν την ομάδα ότι το να έχουν τον Άρθουρ μαζί τους θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους και του σκύλου, τότε ο Άρθουρ κολύμπησε πλάι τους, αλλά αργότερα ο αρχηγός Mikael Lindnord τον τράβηξε πάνω στο σκάφος.

12

Η ενεργειακή τροφή των αθλητών (γεύμα 1000 θερμίδων) έδωσε τη δύναμη στον Άρθουρ να συνεχίσει πλάι τους μέχρι το τερματισμό.17

Μετά από όλα αυτά δεν μπορούσαν να αφήσουν πίσω τον Άρθουρ. Αποφάσισαν να τον πάρουν μαζί τους πίσω στη Σουηδία και όλη η προσπάθεια τους αναρτήθηκε στη Facebook σελίδα της ομάδας όπου υποστηρίχθηκε από πλήθος κόσμου και εθελοντών. Ο Mikael σχολίασε : “Σχεδόν έκλαψα μπροστά από τον υπολογιστή, όταν έλαβα  την απόφαση από το Jordbruksverket (Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργίας) της Σουηδίας ότι μπορούμε να τον φέρουμε στη χώρα μας. Η ομάδα μας δεν κέρδισε, κατάφερε όμως να τερματίσει με 5 αθλητές από 4 που ξεκίνησε.Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.”

Ήρθα στον Ισημερινό για να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντ ‘αυτού, βρήκα ένα νέο φίλο.”

14
Η ιστορία του Άρθουρ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο Mikael λέει:“Δεν θυμάμαι ποτέ να είχαμε τόση δημοσιότητα! Μάλλον ο Άρθουρ είναι πλέον ο πιό διάσημος αθλητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Adventure Racing.

15
Ο τετράποδος νέος φίλος της ομάδας έφτασε τελικά στη Σουηδία και η νέα του οικογένεια τον καλοσωρίζει.

23790CB900000578-2847555-image-28_1416871597656 (1)

Ούτε όμως οι υπόλοιποι συναθλητές του Αρθούρου φαίνεται να χάνουν ευκαιρία να μοιράζονται όμορφες στιγμές μαζί του, μέσω της σελίδας της ομάδας στο Facebook ,να μας ενημερώνουν για τα νέα του και μεις να χαιρόμαστε μαζί τους τον ευτυχισμένο πλέον Άρθουρ.
arthour last update
Δείτε το βίντεο παρακάτω που εξιστορεί ο Mikael αναλυτικά τη περιπέτεια τους μαζί με το καινούργιο πιστό τους φίλο.

Το όνομα Άρθουρ το επέλεξε για τη γενναιότητα που έδειξε ο νέος τους σύντροφος στη διαδρομή και για το πως στεκόταν μπροστά στα άλλα ζώα στο δάσους του Αμαζονίου όταν αυτά πλησίαζαν τα μέλη της ομάδας και έφευγαν.

Σας διάλεξε και εσάς η/ο πιστός σας φίλος; Πως την/τον έχετε ονομάσει και για ποιό λόγο;

Μοιραστείτε την εμπειρία σας  στα σχόλια παρακάτω.