Τέλος οι ευθανασίες ζώων στη Μαδρίτη.

 1546145_10202230895727616_1286381632_n (1)

Στις 13 Μαρτίου 2015 η Μαδρίτη Ισπανίας έγινε πόλη που απαγορεύονται οι ευθανασίες ζώων εφόσον η κυβέρνηση υπέγραψε νέο νόμο κάνοντας την ευθανασία για τα εγκαταλελειμένα ζώα παράνομη.

Πλέον όλα τα ζώα στη Μαδρίτη θα έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν τις ζωές τους ακόμα και αν δεν έχουν σπίτια η υπεύθυνους ιδιοκτήτες.

Η τοπική οργάνωση ζώων El Refugio  ξεκίνησε τη διαμάχη με το κράτος το καλοκαίρι του 2014 και τώρα γιορτάζει τη νίκη της με αυτό το νόμο. Η ισπανική οργάνωση  από το 1996 ειδικεύεται στη παροχή βοήθειας για εγκαταλελειμένους η και κακοποιημένους σκύλους και γάτες , ένας πλήρως ανεξάρτητος οργανισμός που δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση από κρατικούς φορείς, εταιρείες ή πολιτικά κόμματα σύμφωνα με αναφορά στην ιστοσελίδα της. 

Ο Nacho Paunero πρόεδρος της El Refugio  δήλωσε:

Σήμερα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μας, η ομάδα μας έχει αγωνιστεί τα τελευταία 19 χρόνια για να κάνει  τη Μαδρίτη και τις γύρω περιοχές αντίθετες με την ευθανασία ζώων.Είχαμε πει ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε μέχρι την επίτευξη του στόχου μας και τελικά..έγινε! “

Δείτε το βίντεo της δικαίωσης της ομάδας του Nacho.

Μπράβο Nacho, Μπράβο El Refugio , Μπράβο Μαδρίτη!!

Η ομάδα του allaboutdog εύχεται και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας.!