Leonard Nimoy: Ο Σπόκ που ίσως δε ξέρατε.

Γενιές πρίν την εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας  του σήμερα,παιδιά σε όλο το κόσμο μεγάλωναν με τηλεοπτικές σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως  το Battlestar Galactica , Star Wars,  Star Τrek προκαλώντας τη  φαντασία τους.

Spock,_2267

Ο Λέοναρντ Νίμοϊ (Leonard Simon Nimoy 26.03.1931- 27.02.2015)  χαρισματική φυσιογνωμία , αμερικανός  ηθοποιός,τραγουδιστής, σκηνοθέτης και φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός σαν τον Κο. Σποκ (Mr Spock)  από τη συμμετοχή του στη σειρά Star Treck  (1965-1969) η οποία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και είχε ως επακόλουθο τη παραγωγή επτά σχετικών ταινιών με τον Νίμοϊ να συμμετέχει σε όλες με το ρόλο του Σπόκ.

Ερμήνευσε το “Μίστερ Σποκ” για περισσότερο από μισό αιώνα. O μισός Βουλκάνιος, μισός γήινος αξιωματούχος-συγκυβερνήτης πληρώματος του διαστημόπλοιου “Έντερπραϊζ” έφυγε στην ηλικία των 83 ετών ενώ βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

B-4IaTAWwAAlLcI.jpg-large

Αναρτούσε συχνά φωτογραφίες, αποσπάσματα από  ποιήματά του, σκέψεις για στιγμές της ζωής του στο Twitter με το τελευταίο του  tweet στις 23 Φεβρουαρίου 2015 να λέειΗ ζωή είναι σαν ένας κήπος.Μπορεί να υπάρχουν τέλειες στιγμές, αλλά δεν μπορούν να διατηρηθούν παρά μόνο στη μνήμη LLAP”

Κάθε του ανάρτηση τη συνόδευε με το LLAP (Live Long and Prosper ), “Ζήσε πολύ και μακροημέρευε”,  τη χαρακτηριστική φράση του Σποκ στο Star Trek που ακόμα και σήμερα εμπνέει και τον ακολουθεί στα απαχαιρετιστήρια  μηνύματα στο twitter από γνωστά ονόματα  της τέχνης, απλούς οπαδούς, τη ΝΑΣΑ ακόμα και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει: «Λάτρευα τον Σποκ πολύ πριν οι “σπασίκλες” γίνουν cool, υπήρχε ο Λέοναρντ Νιμόι και φυσικά, ο Λέοναρντ ήταν ο Σποκ. Κουλ, λογικός, με μεγάλα αυτιά και σοφός, το κέντρο του οπτιμιστικού, περιεκτικού οράματος για το μέλλον της ανθρωπότητας» τόνισε ο Ομπάμαspok pet1

Αυτό που ίσως μην θυμούνται πολλοί είναι ότι τον Ιούλιο του  1969 και ακολουθώντας την αγάπη του για τα ζώα o Λέοναρντ Νιμόι ανοίγει  το Pet Pad, κατάστημα ζώων στη  Καλιφόρνια όπου έμεινε στην επιχείρηση για ένα ή δύο χρόνια. (Το ακίνητο, δίπλα σε ένα θέατρο σήμερα είναι σαλόνι ομορφιάς.)

leonard_nimoy_pet_pad_sign

Σύμφωνα με άρθρο του 1970 από τον Michele Jacques με τίτλο ” O Νέος Κόσμος Του “  και με το μοτόΑυτή είναι η ώρα της αλλαγής … νέα πράγματα … … δημιουργώντας και δίνοντας.” τα πράγματα έχουν αλλάξει για τον Λέοναρντ Νιμόι.

Ο Λέοναρντ  αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μακροχρόνιο όνειρο. Να ανοίξει  ένα κατάστημα κατοικιδίων με όλα τα είδη των ζώων που ο ίδιος θα ήθελε να βλέπει στα καταστήματα που σύχναζε.” γράφει ο Μισέλ Ζάκ.

leonard_nimoy_pet_pad_german

 leonard_nimoy_pet_storeΕκτός απο σκυλιά και γάτες το κατάστημα πωλούσε εξωτικά και σπάνια ζώα, από πίθηκους, βόες,σκίουρους,βίδρες Νότιας Αμερικής ακόμα και κροκόδειλους.

Βέβαια θυμηθείτε αυτό ήταν πριν από 46 χρόνια, πολύ πρίν γνωρίσει ο κόσμος τα puppy mill. Και προφανώς όταν οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι ένας κροκόδειλος για κατοικίδιο είναι το ίδιο επικίνδυνο για το ζώο όσο και για τον άνθρωπο.

Bild 2

“Ο Νίμοϊ θα ήθελε ο Κος Σπόκ να είχε ένα σκύλο η μία γάτα στο Έντερπράϊζ,” αναφέρει λεζάντα σε φωτογραφία γερμανικού περιοδικού.

Γιατί κατάστημα με ζώα; 

“Λοιπόν,πάντα είχα σχέση με τα ζώα και κάποτε εργαζόμουν σε pet-shop για να υποστηρίξω τον ευατό μου μεταξύ των ρόλων μου”  λέει ο Νίμοϊ στο  Ζακ.

“Και μου αρέσει το είδος των ανθρώπων που ψωνίζουν στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.”

Live Long and Prosper

pegasus_LARGE_t_1581_106502614_type12443

Πηγές:

http://www.leonardnimoy.de

http://istilllovedogs.com