Κρήτη :Στη black list ο Γαλατάς Κρήτης.Ζητούν παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή

Γαλατάς Κρήτης

Μετά τα τελευταία κρούσματα θανάτου αδέσποτων από δηλητηρίαση στην περιοχή του Γαλατά, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο Γαλατάς “μπαίνει στην black list των ανεπιθύμητων χωριών”.Κρήτη - Στη black list ο Γαλατάς.Ζητούν παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η φιλοζωική κοινότητα έχει σκοπό να ενημερώσει τους τουριστικούς φορείς και να μοιράσει φυλλάδια στους τουρίστες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

<<Στην black list των ανεπιθύμητων χωριών σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο  έχει μπει και πάλι ο Γαλατάς.

Όλη η Ελλάδα είναι πια ενήμερη για το έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα στο χωριό αυτό.

Σωρηδόν τα δηλητηριασμένα νεκρά ζώα, πάνω από 300 έχουν βρει τραγικό  θάνατο τα τελευταία δύο χρόνια.

Άρα αισθάνονται ευτυχείς  οι κάτοικοι του Γαλατά με αυτή την πρωτιά θανάτου ;
Αισθάνονται περήφανοι για τις αποτρόπαιες πράξεις  συνδημοτών τους;
Αισθάνονται παλληκάρια βλέποντας τα ζώα να σφαδάζουν ;

Τι κάνουν οι  κάτοικοι για τους δολοφόνους που κρύβονται ανάμεσά τους;
Γιατί πολλοί τους γνωρίζουν  και τους καλύπτουν.

Που είναι η Εκκλησία ;
Άφαντος και απών ο ” ευαίσθητος ” Δήμαρχος .
Που είναι η αστυνομία  ;
Η Περιφέρεια ;
Ποιος θα τους σταματήσει επιτέλους;

Η Φιλοζωική Κοινότητα  ενημερώνει  ήδη όλους τους τουριστικούς φορείς για το χωριό του θανάτου  ενώ φυλλάδια θα μοιραστούν  στους τουρίστες που έρχονται στο χωριό.

Καλούμε τους κατοίκους να ξεσηκωθούν , να αναρωτηθούν αν όσα γίνονται στο χωριό τους τους τιμούν .
Αν αυτός είναι ο πολιτισμός τους ;
Αν αυτό πρέπει να είναι το χωριό του Μίκη Θεοδωράκη ;
Αν τα διεστραμμένα γεροντικά μυαλά και οι διάφοροι ράμπο είναι η κουλτούρα τους ;

Ζητάμε από την αστυνομία να εξιχνιάσει επιτέλους τα εγκλήματα, τουλάχιστον της τελευταίας εβδομάδας ,όπου θανατώθηκαν με δηλητήριο πάνω από 20 ζώα.

Φιλοζωικοί Σύλλογοι του Νομού και της Κρήτης >>

Ζητούν παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης

Tην παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Μανώλη Καραμαλάκη για το θέμα που έχει προκύψει με τις μαζικές δηλητηριάσεις με φόλες αδέσποτων στο Γαλατά ζητεί με επιστολή της η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων κα Νατάσα Μπομπολάκη.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειακέ Διευθυντή,

Σήμερα κατατέθηκε εκ μέρους του συλλόγου μας από την υπογράφουσα καταγγελία στο Α.Τ. Γαλατά για σωρεία νεκρών  από δηλητήριο αδέσποτων ζώων σε μια άκρως συγκεκριμένη περιοχή στον Γαλατά παραθέτοντας , ο, τι στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση μας.

Τον τελευταίο μήνα έχουν βρεθεί νεκρά πάνω από 30 αδέσποτα ζώα , στην ίδια πάντα περιοχή , σκύλοι και γάτες ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε οτι  τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός των  νεκρών από δηλητήριο αδέσποτων που έχει επιληφθεί ο σύλλογός μας  στον Γαλατά ανέρχεται στον τραγικό αριθμό των  300 περίπου.

Πρόκειται για μια πραγματική γενοκτονία αθώων πλασμάτων , που οι άνθρωποι με τις πράξεις και παραλείψεις τους  κατέστησαν αδέσποτα.

Το δηλητήριο κυκλοφορεί άφθονο στον Γαλατά αλλά όλοι μοιάζουν εφησυχασμένοι  και οι δολοφόνοι συνεχίζουν καθημερινά και  ανενόχλητοι το μακάβριο έργο τους  ή δε αστυνομία αντιμετωπίζει κατά την γνώμη μας τις διάφορες υποθέσεις κακοποίησης ζώων απολύτως γραφειοκρατικά και χωρίς συναίσθηση του μεγέθους  του εγκλήματος που συντελείται.

Κάποιος όμως πρέπει να σταματήσει τους δολοφόνους και αυτός ο κάποιος είναι μόνο ή ελληνική αστυνομία.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ουδείς αναλογίζεται το μέγεθος της επιχειρούμενης γενοκτονίας .

Ζητάμε λοιπόν να προχωρήσει άμεσα, με  επαγγελματική αρτιότητα και ευθύνη προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες , αξιοποιώντας τα στοιχεία που σας έχουμε δώσει , και κάνοντας εκτενή έλεγχο στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής  και όχι μόνο  για συγκέντρωση και άλλων στοιχείων .

Με την ευκαιρία να σας γνωστοποιήσουμε οτι η  καλλικρατική πόλη των Χανίων έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο δηλητηριασμένων ζώων αλλά καμία  από τις αρμόδιες αρχές δεν  «ιδρώνει » παρά τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις  τέτοιων περιστατικών.

Πότε άραγε οι αρμόδιες αρχές θα σκύψουν πάνω από το φαινόμενο της θανάτωσης τόσων ζώων;

Πότε ;

Όταν οι καταστάσεις φθάσουν στα άκρα ;

Ως πότε οι φιλόζωοι πολίτες θα ζουν αυτό το καθημερινό μαρτύριο να βλέπουν  να σφαδάζουν τα δηλητηριασμένα ζώα και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα ;

Μην υποτιμάτε την απόγνωση αυτών των πολιτών.»

 

Πηγές:flashnews.gr,zarpanews.gr, www.crete2day.gr,policenet.gr