Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με δολοφονίες σκύλων στο Καρπενήσι

Ευρυτανικά νέα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα στο Καρπενήσι αφού τις τελευταίες μέρες έχουν θανατωθεί 5 σκυλιά με φόλες, καταγγέλουν φιλόζωοι και εκφράζουν ανησυχίες ότι αρκετά αδέσποτα τώρα τελευταία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

 Το adespotakiakarpenisi αναφέρει

“Επιστρέφουμε μετά από απουσία μηνών, δυστυχώς, με είδηση που δεν είναι καλή.. ‘Οπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας <Ευρυτανικά Νέα>, αρκετά,τουλάχιστον 5 αδέσποτα ζώα βρίσκονται δηλητηριασμένα τις τελευταίες μέρες στην πόλη.

Ανάμεσα τους βρέθηκε τη Δευτέρα 6/4 δηλητηριασμένος στην περιοχή των Ευρυτάνων Αγίων, και ο “Λέον”, το γνωστό Λιοντάρι της πλατείας, που απέκτησε το όνομά του χάρη στη χαίτη του, αλλά και το επιβλητικό παράστημα και το μέγεθος του.

6098713Πολύ ήρεμος, και απόλυτα εξοικειωμένος με τους ανθρώπους, με πολλούς φίλους αλλά και …εχθρούς, το Λιοντάρι, ήταν το πιο γνωστό αδεσποτάκι της πόλης και  η εικόνα του συνδέθηκε με το κέντρο της πόλης που ήταν το στέκι του.

Η είδηση σε συνδυασμό με τις τελευταίες καταγγελίες και μηνύσεις ιδιοκτητών για κακοποίηση και δηλητηρίαση δεσποζόμενων ζώων που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, δημιουργεί ανησυχία αλλά δεν θα συνεχίσουμε με κήρυγμα φιλοζωίας εδώ. Όλοι  καταννοούμε το σωστό. 

Μια παρατήρηση μόνο: Η κατάσταση χειροτερεύει γιατί υπάρχει αδιαφορία και απόλυτη ατιμωρησία. Οι καταγγέλοντες- όταν  υπάρχουν – συχνά ταλαιπωρούνται χωρίς αποτέλεσμα.

Και μια ερώτηση: Εσάς, ποιος σας τρομάζει περισσότερο; Ο αδέσποτος σκύλος που γυρίζει στους δρόμους για να επιβιώσει ή ο άνθρωπος που τον κακοποιεί, τον δηλητηριάζει, τον θανατώνει για να γυρίσει ήσυχος στην παρέα, στη δουλειά , στην οικογένειά του;”