Η γιορτή της μητέρας ημέρα χαράς για τους ανθρώπους. Για τους σκύλους όμως; [VIDEO]

Η ζωή ενός κουταβιού από μητέρα σε puppy mill.

Όλοι ίσως έχουμε δει τις άθλιες συνθήκες που ζούν τα κουτάβια στα puppy mill, μικροσκοπικά,βρώμικα συρμάτινα κλουβιά και μένουν εκεί μέχρι να αποσταλούν σε καταστήματα κατοικιδίων ζώων (pet-shop) για να πουληθούν. Η μητέρα όμως; Θα παραμείνει εκεί, για όλη της τη ζωή  για να συνεχίσει να γεννάει.  

Η μητέρα-σκύλα στα puppy mill αρχίζει την αναπαραγωγική της καριέρα όσο πιο σύντομα γίνεται, αμέσως μόλις μπορεί να γονιμοποιήσει, περίπου από την ηλικία των 6 μηνών.Γεννάει όσο πιο συχνά γίνεται,συνήθως 2 φορές το χρόνο για να γεννήσουν όσο περισσότερα κουτάβια γίνεται.

Το κύριο επιχειρηματικό μοντέλο του puppy mill είναι η ποσότητα, όχι η ποιότητα.

Όσο ο αριθμός των κουταβιών ανά γέννα πέφτει τότε αρχίζει και πέφτει και η κερδοφορία. Περίπου στην ηλικία των 5 ετών η αναπαραγωγική καριέρα φτάνει στο τέλος της και αντικαθίσταται από μία νέα μητέρα-σκύλα στη γραμμή αναπαραγωγής που θα κάνει περισσότερα κουτάβια.Πολλές από αυτές τις “μητέρες” δεν θα πάνε ποτέ σε ένα στοργικό σπίτι. Οι περισσότερες θα χαθούν στα χέρια των εργαζομένων στα puppy mills.

Αυτές οι μητέρες-σκύλες δεν έχουν κανέναν λόγο να γιορτάζουν τη γιορτή της Μητέρας. Ενώ η προσπάθεια εξάλειψης των puppy mill έχει ξεκινήσει σε άλλες χώρες , υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Τα pet-shop συνεχίζουν να έχουν απόθεμα κουταβιών πρός πώληση και για κάθε γλυκύτατη φάτσα που θα δείτε σε κάποια βιτρίνα ,μια τραγική ιστορία υπάρχει από πίσω ,που ξεκινά από τη μάνα που έμεινε πίσω στο puppy mill.

Αυτή την Ημέρα της Μητέρας, ενώ τιμάμε τη δική μας μητέρα, ας μάθουμε και ας μιλήσουμε για τα δεινά των μαμάδων ενός διαφορετικού είδους: σκυλιά που περνούν όλη τη ζωή τους σε κλουβιά και βασανίζoνται στα puppy mills,ξανά και ξανά με σκοπό το κέρδος σε συνθήκες αφάνταστης σκληρότητας. mill dog rescueH Spindle μια υπέροχη σκυλίτσα που διασώθηκε από puppy mill.

Στατιστικά Puppy Mills

  • 99% των σκύλων που πωλούνται στα pet-shop προέρχονται από puppy mills.

  • 2.5 εκατομμύρια κουτάβια γεννιούνται κάθε χρόνο.

  • 10.000 puppy mills εκτιμάται ότι υπάρχουν στις Η.Π.Α

  • 9.4 κουτάβια ανά γέννα εκτιμάται ο μέσος όρος ανά μητέρα-σκύλα.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων κατοικιδίων ζώων θα σας πούν ότι το κουτάβι προέρχεται από αναγνωρισμένο εκτροφέα.

Ο νόμος στην Ελλάδα δεν απαγορεύει τη πώληση κουταβιών που προέρχονται από puppy mills.

Κακοποιημένο σκυλί από puppy mill σε πρωτοποριακό πρόγραμμα υιοθεσίας σε φυλακές των ΗΠΑ

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

  • Μην αγοράζετε κουτάβια από καταστήματα που πουλάνε κατοικίδια ζώα.

  •  Μην αγοράζετε μέσω διαδικτύου.

  • Επιοινωνήστε με τη Φιλοζωϊκή της περιοχής και μοιραστείτε τη γνώμη σας η συζητήστε απόψεις.

  • Προτίμησε την υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου.

  • Βρείτε μια τοπική ομάδα ανθρώπων που είναι εναντίον των puppy mill και ενωθείτε μαζί τους, ή Facebook μπείτε εδώ και εδώ.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να δωθεί ένα τέλος σε αυτού του είδους τις τραγικές business , μιλήστε ,ενημερωθείτε και ενωθείτε με άλλους ανθρώπους.

Η Γιορτή της Μητέρας για τους ανθρώπους ας μας θυμίζει ότι υπάρχουν και μάνες..που βασανίζονται..

H Lizzy από puppy mill είδε το φως της ημέρας μετά από 12 χρόνια

 

Via: puppyleaks.com