Γιάννενα:”Άνθρωποι” σφράγισαν τέσσερα κουτάβια σε αποθήκη και τους έριξαν ποντικοφάρμακο

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με αδέσποτα ζώα αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων όταν σε μια αποθήκη βρέθηκαν δηλητηριασμένα δύο κουτάβια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση Animal Action στο vimanews.gr, πριν τέσσερις μέρες μέλος του συλλόγου είδε ένα σκυλάκι να κάθεται έξω από ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα. Προσπάθησε να το προσεγγίσει και να το φροντίσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του να μεταφερθεί στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, αλλά η σκυλίτσα φοβήθηκε και έφυγε.

Σε καθημερινή αναζήτηση της στην περιοχή, σήμερα, πλησιάζοντας στο χώρο, διαπίστωσε πως το οίκημα είχε σφραγιστεί εξωτερικά, και σε έλεγχο που έκανε, άκουσε ότι μέσα υπήρχαν κουταβάκια. Προφανώς, «ανθρώπινα χέρια» σφράγισαν τις εισόδους για να μη μπορούν να βγουν η μητέρα και τα κουτάβια, θέλοντας να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Μπαίνοντας στο χώρο τα μέλη της Animal Action, αφού πρώτα απομάκρυναν ξύλα και λαμαρίνες, διαπίστωσαν πως το μισό το πάτωμα είχε υποχωρήσει, και σε ένα τελάρο είχε τοποθετηθεί ποντικοφάρμακο για να σκοτώσουν τα ζώα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και απεγκλωβίστηκαν τα δύο κουταβάκια από τα τέσσερα που υπήρχαν στο οίκημα, ενώ τα άλλα δύο δυστυχώς βρέθηκαν νεκρά. Η μητέρα τους αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες.

Από την Animal Action ζητείται οικογένεια για τα δύο κουτάβια και υιοθεσία τους θα γίνει μέσω της Animal Action σε συνεργασία με το ΚΑΖΙ.

 

Πηγή:Το Βήμα