Έκθεση αφιερωμένη στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου [Video]

Στο Μουσείο Σχεδίων του Βερολίνου

Το Μουσείο Σχεδίων του Βερολίνου, το «Kupferstichkabinett», έκανε κάτι επαναστατικό φέτος το καλοκαίρι, αφού στην έκθεση που φιλοξενεί και είναι αφιερωμένη στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου, επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν μαζί και το σκύλο τους.

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να επεκταθεί αυτό το μέτρο όλες τις ώρες της ημέρας, γιατί αρχικά οι επισκέψεις αυτές περιορίζονταν μόνο κάποια βράδια της εβδομάδας.

Οι μόνοι περιορισμοί που έχουν θέσει από το Μουσείο είναι το σκυλί να μην υπερβαίνει τα 50 εκατοστά σε ύψος, καθώς ο εκθεσιακός χώρος είναι μικρός, και να μην βρίσκονται στην αίθουσα περισσότερα από 15 σκυλιά ταυτόχρονα.

  «Η έκπληξη ήταν μεγάλη για μένα. Είναι η πρώτη φορά που κάνω ξενάγηση με σκυλιά στο Μουσείο. Κανένα δεν γάβγισε. Ήταν όλα τους ήρεμα. Όλοι οι επισκέπτες ήταν εξαιρετικοί. Ήταν πολύ ωραία» δήλωσε η Λίντια Ρόσια Ντορν, συνεπιμελήτρια της έκθεσης.

Ο σκύλος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς καλλιτέχνες, όλους αυτούς τους αιώνες. Ο Ρέμπραντ, ο Άλμπρεχτ Ντίρερ, ο Αγκοστίνο Καράτσι, ο Ότο Ντιξ, ο Άντολφ Μέντζελ είναι μόνο μερικοί από τους δημιουργούς που απεικόνισαν σκυλιά στα έργα τους.

 Η έκθεση – που φέρει τον τίτλο «Gone to the Dogs!» – θα είναι ανοικτή στο Μουσείο Σχεδίων του Βερολίνου, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος για τα σκυλιά είναι δωρεάν.

naftemporiki.gr|wtvy.com