Αντιλαμβάνονται τα σκυλιά την επικοινωνία μας; [Video]

Το Business Insider μίλησε με τον John Bradshaw, ανθρωποζωολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Τα ζώα ανάμεσα μας”, για το πως αντιλαμβάνονται τα σκυλιά την επικοινωνία μας.

VIDEO

Ο John Bradshaw ανέφερε: “Τα σκυλιά ανταποκρίνονται στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε μαζί τους και πολλοί ιδιοκτήτες τους πιστεύουν ότι καταλαβαίνουν κάθε τους λέξη”.  “Η επιστήμη σημειώνει ότι τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν στη κυριολεξία αυτό που του λέτε, καταλαβαίνουν όμως τον τόνο της φωνής σας και την συνδιάζουν με αυτό που τους λέτε και με αυτό το τρόπο μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε να κάνουν αυτό που θέλετε στο άκουσμα της λέξης που χρησιμοποιείτε”.

“Τα σκυλιά δεν γνωρίζουν σύνταξη, γραμματική, προτάσεις και τον τρόπο που βάζουμε τις λέξεις σε σειρά για να πούμε διαφορετικά πράγματα.”

“Η επιστήμη δεν πιστεύει ότι τα σκυλιά κατανοούν πραγματικά κάθε λέξη.”

Αυτό που κάνουν τα σκυλιά, και μάλιστα πολύ καλά,  είναι ότι  ανταποκρίνονται με πολύ συγκεκριμένους τρόπους στο συναίσθημα του τόνου της φωνής στις λέξεις που χρησιμοποιείτε και μαθαίνουν επίσης να ανταποκρίνονται με πολύ συγκεκριμένους τρόπους , έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες πραγματικά να πιστεύουν ότι είναι σχεδόν αλήθεια ότι ο σκύλος τους ανταποκρίνεται σε κάθε λέξη που λένε.

Περισσότερα για το βιβλίο του John Bradshaw: εδώ.

Πηγή:businessinsider.com

 

 

Γιατί δεν πρέπει να μαλώνω τον σκύλο μου!

20 Σεπτ. 2019 Ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που νιώθει, καταλαβαίνει, αισθάνεται και αντιλαμβάνεται! Στο μόνο που υστερεί είναι η λεκτική επικοινωνία: Ο σκύλος …
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ …

Δώστε την ευκαιρία στον δικό σας σκύλο να επικοινωνήσει μαζί σας. Δείξτε του πως αντιλαμβάνεστε τον κόσμο του και ανταποκριθείτε στα “σήματα” επικοινωνίας  …