Επιστήμονας βρήκε τι σκέφτεται ο σκύλος ! [Video]

Ο Dr. Gregory Berns είναι νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Emory και έχει μάλλον τη καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Ξοδεύει τις μέρες του σκανάροντας εγκεφάλους σκύλων προσπαθώντας να καταλάβει τι σκέφτονται.

Το σκυλί σας ξέρει πραγματικά ότι είναι καλός σκύλος;  Αγαπάει εσάς περισσότερο ή το φαγητό που του δίνεται;

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του Dr. Berns για να μάθετε περισσότερα.

Οι New York Times ρώτησαν τον Dr.Berns σχετικά για την έρευνα του, την οποία μπορείτε να διαβάσετε και με περισσότερες λεπτομέρειες στο βιβλίο του What It’s Like To Be A Dog.” Διαβάστε πως προέκυψε αυτό το έργο και τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ερευνών ως τώρα.

Όταν ρωτήθηκε πώς άρχισαν οι μελέτες του για το σκύλο:

“Ξεκίνησε πραγματικά με την αποστολή τότε που σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.” Υπήρξε αυτός ο σκύλος, ο Κάιρο, ο οποίος είχε βγει από το ελικόπτερο του Ναυτικού. Τα ελικόπτερα κάνουν απίστευτο θόρυβο.Τα σκυλιά έχουν εξαιρετικά ευαίσθητη ακοή και σκέφτηκα ότι εάν οι στρατιωτικοί μπορούν να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά για να μπουν στα θορυβώδη ελικόπτερα, μπορεί να είναι εφικτό να εκπαιδευτούν για να μπουν στους θορυβώδεις μαγνητικούς τομογράφους.”

Οι New York Times ρώτησαν τον Dr.Berns πως αποφάσισε να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο.

“Για να μάθω τι σκέφτονται τα σκυλιά και πως νιώθουν. Πριν ένα χρόνο πέθανε το αγαπημένο μου σκυλί Newton, φυλής Pug και σκεφτόμουν διάφορα. Αναρωτήθηκα αν με αγαπούσε ή αν η σχέση μας ήταν περισσότερο συνδεδεμένη με το φαγητό που του έδινα. Φυσικά το να καταφέρεις να κάνεις ένα σκυλί να κάτσει μέσα στον μαγνητικό τομογράφο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. 

Συνεργάστηκα με τον εκπαιδευτή σκύλων από την Ατλάντα Mark Spivak για να φτάσουμε στο επίπεδο εκπαίδευσης που θα μπορούσαν τα σκυλιά να μπούν στον μαγνητικό τομογράφο.”

“Στο υπόγειο μου, έχτισα έναν προσομοιωτή μαγνητικής τομογραφίας. 

Εκπαιδεύσαμε τον αντικαταστάτη του Newton και νέο σκύλο της οικογένειας μας Callie πως να εγκλιματίζεται με το θόρυβο του τομογράφου και πως να ανεβαίνει στη ράμπα για να μπεί στο μηχάνημα.Πως να ξαπλώνει στις στάσεις που απαιτούνται και να παραμένει ακίνητος για αυξανόμενες χρονικές περιόδους.”

“Από το 2012 έως τώρα έχουμε εκπαιδεύσει και έχουμε σκανάρει συνολικά περίπου 90 σκύλους. Αρχές μας είναι να μην ζορίζουμε τα σκυλιά και να μην χορηγούμε φάρμακα.  Άν ο σκύλος θέλει να σηκωθεί και να φύγει από τον μαγνητικό τομογράφο μπορεί να το κάνει.”

Και το μεγάλο ερώτημα, τα σκυλιά μας αγαπούν περισσότερο από το φαγητό;

“Κάναμε ένα πείραμα όπου παίξαμε με τα σκυλιά, τους αφιερώσαμε χρόνο, τα επαινέσαμε και τους δώσαμε hot dogs. Όταν συγκρίναμε τις ανταποκρίσεις τους και είδαμε στο “κέντρο ανταμοιβής” των εγκεφάλων τους, διαπιστώσαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σκύλων ανταποκρίθηκε στον έπαινο και στο φαγητό το ίδιο αντίστοιχα.

Περίπου το 20% των σκύλων είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση στον έπαινο παρά στο φαγητό. Από αυτό καταλήγουμε ότι η πλειοψηφία των σκύλων μας αγαπάει το ίδιο τουλάχιστον με το φαγητό που του δίνουμε.”, αναφέρει ο Dr. Gregory Berns.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ DR.GREGORY BERNS ΣΤΟ TEDx 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=B0Y-GU3JqiQ[/embedyt]

Πηγή:altpress.com