Εξερευνήστε αυτή τη Γιαπωνέζικη πόλη παρέα με Ακίτα μέσω Google

Η αναζήτηση για ενδιαφέροντα μέρη και η εξερεύνηση του κόσμου από το σπίτι μας μέσω της Google Street View παραμένει μια διασκεδαστική υπόθεση.

Όταν μάλιστα πρόκειται να μας οδηγεί και σκύλος τότε είναι ακόμα καλύτερα.

Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στα μέρη της Odate (πόλη του νομού Akita της Ιαπωνίας) με οδηγούς δύο σκύλους φυλής Akita.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FMf57MAgoS0[/embedyt]
Η Odate είναι η γενέτειρα πόλη του Akita (γνωστό στην Ιαπωνία ως Akita-inu)

Ο πιο διάσημος αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης φυλής μέχρι σήμερα είναι ο Χάτσικο, ο πιστός σκύλος που περίμενε τον ιδιοκτήτη του στο σιδηροδρομικό σταθμό για εννέα χρόνια μετά το θάνατό του.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=amR_gAXVkNY[/embedyt]

Το χάλκινο άγαλμα του Χάτσικο στέκεται σήμερα χαρακτηριστικά έξω από το σταθμό Shibuya στο ίδιο σημείο που περίμενε τον ιδιοκτήτη του.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα μέρη όπου τα σκυλιά Ako και Asuka καθώς κινούνται μέσα στην πόλη οδηγούν τους εικονικούς επισκέπτες κατά τη περιήγηση στην πόλη τους.

Σύμφωνα με τη Google Ιαπωνίας τα Akita αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας της πόλης και έτσι κάλεσαν για βοήθεια τους  Ako και Asuka – για να δώσουν τη δική τους μοναδική προοπτική για τη ζωή ενός σκυλιού στην Ακίτα μέσα από μια μικρή κάμερα κατάλληλα τοποθετημένη πάνω τους.

Ρίξτε μια ματιά:

Πηγή:mnn.com