Γονική παροχή για σκύλους

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία , υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν γονική άδεια στους εργαζομένους τους όχι επειδή έχουν μωρά αλλά… σκύλους.

Στην Ελλάδα η Premium Brands, ελληνική εταιρεία ποτών και αναψυκτικών που έχει στην γκάμα της το Arizona Iced Tea,το premix cocktail Caipi One και μια σειρά καινοτόμων προϊόντων, προτρέπει τους εργαζομένους της να τηρούν το πρόγραμμα ρουτίνας για τους σκύλους τους, όπως βόλτες και συναντήσεις κοινωνικοποίησης και να φέρνουν τον τετράποδο πιστό τους φίλο στο γραφείο.

Άλλη μια εταιρεία, η τεχνολογική BitSol Solutions, με έδρα το Μάντσεστερ, δίνει άδεια έως και μια εβδομάδα στους εργαζομένους της όταν παίρνουν κατοικίδιο. Όπως λέει ο CEO της εταιρείας, «τα νέα κατοικίδια είναι σαν μωρά, οπότε γιατί οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν άδεια και τότε;»

Μια εβδομάδα άδεια δίνει και η σκωτσέζικη BrewDog αλλά ο λόγος σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιο απλός. «Απλά αγαπάμε τα σκυλιά» αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Εκτός από γονική άδεια, ορισμένες εταιρείες δίνουν άδεια και σε περίπτωση θανάτου του κατοικίδιου, όπως η Kimpton Hotels & Restaurants στο Σαν Φρανσίσκο και η πολυεθνική Mars Inc.

Δείτε ακόμα: